ACTUALITATE 1 iulie 2018

FOTO Comuna Comandău, ruptă în două din cauza apelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 5340 vizualizări

Podul care făcea legătura între cele două jumătăți ale satului a fost distrus de ape

Nici localitatea aflată la cea mai mare altitudine din județul Covasna, Comandău, nu a fost ferită de furia apelor dezlănțuite sâmbătă. Din cauza viiturii, podul de lemn din satul reședință al comunei a fost rupt în două. Acesta trecea peste Râul Bâsca Mare și era o scurtătură pentru cei care mergeau la școală, dintr-o parte a satului sau la magazine, din cealaltă parte.

Din fericire, oamenii au o alternativă, deși ocolitoare, pentru a ajunge dintr-o parte în alta a comunei, printr-un pod de beton care a rezistat și de această dată intemperiilor.

„E vorba de podul din lemn care trece peste Bâsca Mare, ce trece fix prin mijlocul comunei. Podul din ciment a rezistat. A venit o viitură puternică ce a dus acolo rădăcini, bușteni și altele. La un moment dat, apa a început să crească și un pilon din mijloc a fost scos de viitură și s-a prăbușit podul de lemn. Imediat am anunța Comisia Prefecturii. Avem podul din ciment și pe acolo pot să vină oamenii la aprovizionare, că pe partea stângă a comunei sunt toate magazinele. Avem o posibilitate, dar e puțin mai lung, trebuie să facă un ocol destul de mare, dar până când o să fie remediat, asta este”, ne-a declarat primarul din Comandău, Kocsis Béla.

Reparațiile vor costa aproximativ 500.000 de lei, potrivit estimărilor autorităților locale, iar luni este așteptată deja vizita experților din Prefectură. Podul, care a fost construit la sfârșitul anilor `70, lega comuna care este delimitată pe la jumătate de Râul Bâsca Mare.

Potrivit edilului, la fiecare trei sau patru ani s-au mai făcut reparații la grinzile de susținere, însă nu au fost necesare alte intervenții majore. Acesta a mai declarat pentru Observatorul de Covasna că alte probleme nu au fost în comună din cauza inundațiilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.