ACTUALITATE 28 aprilie 2018

(Update) FOTO Casă din comuna Barcani, mistuită de un incendiu

de Iulia Drăghici - Taraș | 6845 vizualizări

Cauza probabilă de la care a izbucnit focul este un burlan de fum neprotejat termic

O casă din comuna Barcani a fost vineri noaptea cuprinsă și distrusă de flăcări. Incendiul ar fi pornit de la un burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. În casă locuiau la momentul producerii incendiului trei persoane, dintre care și o femeie însărcinată.

Apelul a fost în jurul orei 00:30. Noi am intervenit la fața locului cu două autospeciale. Ardea acoperișul de tablă al unei case din lemn și mansarda acesteia. După aproximativ o oră incendiul a fost localizat și lichidat în cele din urmă. A ars acoperișul pe o suprafață de 150 de metri pătrați, elemente din lemn, tâmplărie de la trei camere aflate la parter, plus diferite aparate electrocasnice din casă și mobilier din cele trei camere de la parter. Cauza probabilă este un efect termic provenit de la un burlan de fum metalic neprotejat termic față de materialele combustibile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, care a precizat că evenimentul nu a produs victime. 

La lumina zilei, imaginile dezolante i-au lăsat descumpăniți pe cei care locuiau în casa respectivă, iar câțiva prieteni și cunoscuți au lansat pe Facebook un apel de ajutorare pentru reconstruirea casei.

„Frații mei stăteau acolo, iar unul este căsătorit și nevasta lui e însărcinată, cu bagajul la poartă. Din clipă în clipă așteaptă să nască. Nu știm ce s-a întâmplat. Au făcut focul la baie și de acolo s-ar părea că a pornit. (...) Nu a mai rămas nimic. Chiar nimic”, ne-a spus Ana Maria Buzea.

Cei care vor să sprijine reconstruirea locuinței, pot să facă donații în acest sens la Bar Montana (Chinezu) din Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.