ACTUALITATE 12 august 2009

Fostul subprefect Banu, trimis la DNA

de Covasna Media | 1083 vizualizări
IPJ a declinat competenţa în cazul cumulului de salarii în cazul lui Dorel Banu

Dosarul fostului subprefect Gheorghe Banu a ajuns la DNA, după ce acesta a fost reclamat că ar fi cumulat timp de aproximativ o lună salariul din cadrul Prefecturii cu cel de director la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna (IPJ), comisarul şef Corneliu Câmpeanu, dosarul care ajunsese la ei a fost declinat la DNA, sub aspectul săvărârşirii de

IPJ a declinat competenţa în cazul cumulului de salarii în cazul lui Dorel Banu

Dosarul fostului subprefect Gheorghe Banu a ajuns la DNA, după ce acesta a fost reclamat că ar fi cumulat timp de aproximativ o lună salariul din cadrul Prefecturii cu cel de director la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna (IPJ), comisarul şef Corneliu Câmpeanu, dosarul care ajunsese la ei a fost declinat la DNA, sub aspectul săvărârşirii de abuz în serviciu contra intereselor publice. În urmă cu aproximativ două luni, fostul subprefect Gheorghe Banu fusese reclamat de conducerea Prefecturii la Poliţie şi ANI pentru cumul de salarii.

Prefectul Codrin Munteanu declara atunci că timp de 32 de zile Gheorghe Banu a cumulat cele două salarii – de subprefect şi de director, fapt care reprezintă o gravă incompatibilitate. Codrin Munteanu a completat că a sesizat şi Agenţia Naţională de Plăţi şi Dezvoltare Rurală, pentru înştiinţare şi recuperarea sumelor pe cale administrativă, precum şi ANI, care să dispună măsuri în urma situaţiei de incompatibilitate.

Potrivit prefectului, problema ivită în cadrul Prefecturii la acea vreme trebuia să fie cunoscută la nivelul conducerii Instituţiei Prefectului, întrucât Gheorghe Banu nu adusese nicio carte de muncă şi la plecare nu i s-a putut face nicio măcar o notă de lichidare. Gheorghe Banu a declarat la momentul respectiv că nu ştie să fi creat vreun prejudiciu şi că în perioada cât a fost subprefect a fost suspendat din funcţia de director. Potrivit acestuia, el a făcut toate demersurile pentru a-şi înceta raportul de muncă la Prefectură, dar decizia nu a venit în timp util, astfel că au existat neconcordanţe între demersul de a pleca de la Prefectură şi cel de a se reîntoarce la Oficiu. Întrebat de ce nu a renunţat la funcţia de director după ce a fost numit subprefect, Gheorghe Banu a afirmat că iniţial fusese numit interimar şi nu exista o siguranţă că va rămâne în acel post.

Gheorghe Banu fusese numit subprefect în toamna anului trecut, iniţial interimar, şi a ocupat această funcţie până la începutul lui 2009.

Camere video penale

În ceea ce priveşte achiziţionarea sistemului de supraveghere video a Prefecturii, în prezent au loc cercetări pe legea achiziţiilor publice. Şi această cauză este de natură penală, dar în acest stadiu al cercetărilor nu se ştie încă cine a comis faptele.

În acest caz Prefectura a depus o sesizare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie explicând că firma căreia i-a fost atribuit contractul pe vremea vechii conduceri nu este autorizată să monteze sisteme de securitate, nu a existat un proiect şi sistemul nu este avizat de organele abilitate ca să funcţioneze ca sistem de securitate.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 12 august 2009
Sunt siderat de cat de vizibila a devenit reprezentanta in teritoriu a guvernulu =)) Stiam ca institutia este destinata supravegherii legalitatii, insa de cateva luni pare sa fie parte a unei actiuni citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.