ACTUALITATE 18 ianuarie 2019

Fost senator originar din județul Covasna, căutat în continuare de polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 1050 vizualizări

Anunțul de urmărire a fost publicat și pe site-ul Poliției Române

Fostul senator UDMR de Covasna Olosz Gergely, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, este căutat în continuare de oamenii legii, după ce, la începutul anului, a fost dat în urmărire internaţională. Anunțul de urmărire a fost publicat vineri și pe site-ul Poliției Române.

„Mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 106/2016  din 20.12.2018 emis de Curtea de Apel București condamnat la 3 ani închisoare pentru trafic de influență. Are reședința în Mun. Sfântu Gheorghe, Jud Covasna”, se arată pe www.politiaromana.ro.

„Se desfășoară în continuare activități pentru depistarea persoanei, în vederea punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj – Marin.

Olosz Gergely, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi fost senator UDMR, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit Agerpres, „în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Ion Bîrcină - un an şi patru luni închisoare cu executare, Costin Iliescu - un an şi patru luni închisoare cu suspendare, Cătălin Stan - doi ani cu suspendare, Ovidiu Ionel Badea - un an cu suspendare”.

Potrivit DNA, în perioada mai 2010 - februarie 2011, Bîrcină, Iliescu, Stan şi Badea s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa lui Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere.

Aceeași sursă arată că în perioada noiembrie 2010 - februarie 2011, Olosz Gergely şi-a folosit influenţa, astfel cum a fost cumpărată de grupul Bîrcină, pe lângă o persoană cu funcţie de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru a o determina să facă anumite acte prin care să favorizeze interesele comerciale ale grupului Bîrcină legate de investiţii din fonduri europene pe direcţia Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

Iniţial, acest dosar a fost trimis spre judecare către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă el a fost mutat la Tribunalul Bucureşti, după ce Olosz Gergely şi-a dat demisia din funcţia de senator în mai 2013. La tribunal, Olosz Gergely a fost condamnat, în iulie 2013, la şapte ani închisoare cu executare, însă a obţinut anularea acestei sentinţe, pe motiv că trebuia judecat pe fond la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece are şi calitatea de avocat.

Totodată, instanţa a mai dispus confiscarea de la Olosz Gergely a sumelor de 384.000 de euro şi 400.000 lei şi menţinerea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile ale acestuia până la recuperarea prejudiciului.

Sursa: IPJ Covasna și Agerpres.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.