ACTUALITATE 15 martie 2019

Fost senator de Covasna, arestat în Ungaria

de Iulia Drăghici - Taraș | 2001 vizualizări

UPDATE: Urmăritul internațional a fost prins în urma cooperării româno-maghiare 

La data de 13 martie a.c., în urma informațiilor operative transmise de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, un cetățean român, condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență, a fost depistat și arestat de polițiștii maghiari. 

Instanța de judecată a reținut faptul că, în anul 2010, cel în cauză a pretins și primit diverse sume de bani (516.000 de euro, 384.000 de euro, 400.000 de  lei), pentru a-și exercita influența în vederea intermedierii unor contracte ale unor companii cu diverse societăți pe acțiuni.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În prezent, bărbatul se află în procedura de executare a mandatului european de arestare, fiind informată instanța de judecată din România, respectiv Curtea de Apel București.

Sursa: IPJ Covasna. 

Știrea inițială: Fostul senator UDMR, Olosz Gergely a fost prins în trafic

Fostul senator UDMR, Olosz Gergely a fost depistat şi arestat în Ungaria de către Poliţia maghiară, în seara zilei de 13 martie, iar în prezent se află în procedura de executare a mandatului european de arestare, instanţa română emitentă, Curtea de Apel Bucureşti, fiind informată în acest sens, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Aceleaşi surse au precizat că Olosz Gergely a fost prins în trafic.

Depistarea acestuia a fost posibilă ca urmare a informaţiilor operative transmise de către IPJ Covasna şi Biroul SIRENE din România către omologii din Ungaria.

Biroul SIRENE face parte din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratul General al Poliţiei Române şi funcţionează 24/7, pentru a asigura un flux continuu de date şi informaţii.

Concret, pe 4 ianuarie 2019, când Olosz Gergely a fost dat în urmărire internaţională, Biroul SIRENE România a validat introducerea în Sistemul de Informaţii Schengen a unei semnalări cu privire la fostul senator, în vederea arestării şi predării în baza mandatului european de arestare emis de către Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul senator UDMR şi fost preşedinte ANRE a fost condamnat, la finele lui 2018, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut hotărârea din 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, când Olosz Gergely a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Sursa: Mediafax. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.