ACTUALITATE 18 iulie 2017

Fost poliţist covăsnean, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals

de Agerpres | 1926 vizualizări

Un fost agent rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie.

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Covasna, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au finalizat cercetările, iar procurorul de caz a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului V.I.D., fost agent de poliţie în cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Poliţiei Rutiere, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (5 acte materiale), fals intelectual (6 acte materiale) şi fals în declaraţii (3 acte materiale)”, se arată în comunicat.

Fostul poliţist este acuzat că, în perioada ianuarie – decembrie 2011, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a falsificat procese verbale de contravenţie cu ocazia întocmirii acestora, consemnând o altă situaţie de fapt decât cea reală, creând un avantaj nepatrimonial persoanelor sancţionate.

De asemenea, o dată cu încheierea proceselor verbale, inculpatul V.I.D. a falsificat şi o chitanţă conform căreia s-a achitat amenda aplicată unui cetăţean, în aceasta fiind consemnată aceeaşi stare de fapt nereală ca şi în procesul verbal aferent.

În plus, cu ocazia completării declaraţiilor de avere din anii 2010, 2011 şi 2012, inculpatul nu a menţionat bijuteriile pe care le deţinea împreună cu familia sa, cu toate că deţinea bunuri din materiale preţioase care însumate depăşeau valoarea de 5.000 euro.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Protecţie Internă – Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Covasna.

Teme articol: coruptie politist proces
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.