ACTUALITATE 27 septembrie 2018

Fost polițist covăsnean condamnat definitiv pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual

de Iulia Drăghici - Taraș | 1834 vizualizări

În data de 25.09.2018, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat pe Velcea Ion Dan, fost agent de poliţie în cadrul I.P.J. Covasna - Serviciul Rutier, la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare cu executarea în regim de detenţie pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual.

Anterior, Velcea Ion Dan fusese condamnat definitiv în anul 2014 de Curtea de Apel Brașov la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fals intelectual și abuz în serviciu contra intereselor publice.

Hotărârea este definitivă.

În fapt, în perioada ianuarie - decembrie 2011, agentul de poliţie Velcea Ion Dan, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a falsificat procese-verbale de constatare a contravenţiilor cu ocazia întocmirii acestora, consemnând o altă situaţie de fapt decât cea reală, creând un avantaj nepatrimonial persoanelor sancţionate. 

De asemenea, inculpatul Velcea Ion Dan a fost obligat la plata către stat a sumei de 3.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și 1.000 lei despăgubiri civile către Municipiul Sf. Gheorghe – Direcţia Finanţe Publice Municipale, reprezentând prejudiciul suferit de bugetul local.

În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Covasna au desfăşurat, pe parcursul cercetărilor, activităţi de urmărire penală, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.      

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.