ACTUALITATE 11 noiembrie 2020

Forţele de ordine au verificat respectarea noilor restricţii de circulaţie pe timp de noapte

de Covasna Media | 1566 vizualizări

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă noile măsuri instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, pe parcursul nopții, 141 de polițiștii din cadrul inspectoratului, jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și polițiștii locali au acționat în teren, un accent deosebit fiind pus pe verificarea respectării noilor măsuri instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Totodată, în cursul zilei de ieri, polițiștii au continuat executarea acțiunilor punctuale prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

Au fost verificare 12 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 13 mijloace de transport persoane și 22 de obiective, printre care restaurante, terase, precum și parcuri sau locuri de joacă.

În total, în perioada de referință, 916 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost aplicate 17 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 500 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul.

Totodată, în cursul zilei de ieri , polițiști rutieri din cadrul I.P.J. Covasna, împreună cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R. Covasna, au continuat activitățile de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane si verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV 2, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale, atât de către conducătorii autovehiculelor care transportă persoane, cât și de către pasageri.

În urma acțiunilor, ieri au fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de  580  de lei.

Facem apel la cetățeni să conștientizeze faptul că respectarea strictă a măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2 este esențială pentru sănătatea tuturor.

Misiunile desfășurate de forțele de ordine nu au ca scop sancționarea cetățenilor, însă vă asigurăm că nerespectarea legii nu va fi tolerate, întrucât consecințele nerespectării măsurilor instituite pot fi deosebit de grave.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.