ACTUALITATE 29 noiembrie 2017

Fonduri UE pentru modernizarea reţelei rutiere din zona Baraoltului

de Covasna Media | 338 vizualizări

Pe ordinea de zi au fost adăugate suplimentar şase proiecte de hotărâre, o parte dintre acestea se referă la modernizarea reţelei rutiere din zona Baraoltului. 

„Ne aşteptăm să semnăm contractul de finanţare pentru proiectul european vizând modernizarea tronsonului de drum dintre localităţile Baraolt – Tălişoara – Vârghiş – limita judeţului Harghita, acesta fiind al doilea proiect al nostru realizat printr-o cooperare interjudeţeană cu CJ Harghita. După cum se ştie, celălalt proiect, care vizează modernizarea tronsonului de drum cuprins între localităţile Malnaş-Băi – Micfalău – Băţanii Mari – Biborţeni – Baraolt – podul de la Augustin – limita judeţului Braşov, l-am depus în cooperare cu judeţul Braşov. Aceste două proiecte au trecut testul încrederii, deoarece proiectele în sine nu ar fi fost câştigătoare, a fost obligatoriu ca şi celelalte județe să continue modernizarea drumurilor respective, tot din fonduri europene. A fost o oportunitate unică care s-a ivit o singură dată ca cele trei judeţe să intre într-un astfel de parteneriat. Astăzi ştim deja că şi proiectele judeţelor Braşov şi Harghita sunt proiecte câştigătoare, deci putem vorbi de o situaţie win-win” – a informat Tamás Sándor consilierii judeţeni.

În cadrul şedinţei ordinare, consilierii judeţeni au aprobat proiectul și Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico – economici pentru investiția „Reabilitare drum județean Interjud Covasna-Harghita” şi au fixat valoarea lucrărilor de modernizare a tronsonului lung de 17 km, aceasta fiind de 47 milioane lei.

Tot în cadrul şedinţei s-a adoptat hotărârea privind trecerea în administrarea Muzeului Naţional Secuiesc a fostei clădiri a cabinetelor stomatologice, aceasta pentru că, anul viitor va demara reabilitarea muzeului, astfel va fi nevoie de mutarea temporară a fondului muzeal. CJ Covasna a semnat anul acesta contractul de finanţare, în  valoare de peste 20 milioane euro pentru proiectul Modernizarea ansamblului de clădiri al muzeului.

S-a votat şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea podului şi înlocuirea unui podeț de pe DJ 121A, ambele proiecte fiind finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.