ACTUALITATE 23 decembrie 2021

Filtru de poliție pe DN11: acțiune cu caracter preventiv-informativ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1777 vizualizări

Având în vedere valorile ridicate de trafic de la acest sfârșit de săptămână, ocazionate și de sărbătoarea Crăciunului, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii accidentelor rutiere.

Au fost vizate, cu precădere, cauze generatoare de accidente rutiere grave, precum: viteza excesivă, consumul de băuturi alcoolice, substanțe psihoactive sau oboseala la volan.

Astfel, în această dimineață, pentru a preveni producerea de accidente de circulație, polițiștii le-au distribuit conducătorilor auto pliante cu recomandări utile pentru o călătorie în siguranță.

Pe lângă recomandările preventive, conducătorii vehiculelor înmatriculate în alte județe/alte țări, care au de parcurs o distanță considerabilă, au fost invitați de polițiști la un ceai cald sau o cafea pentru a lua o pauză de la condus, fiindu-le adus la cunoștință faptul că simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei, în special, acolo unde carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru o călătorie în siguranță, polițiștii vă recomandă:

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Acționați pedala de accelerație cu moderație atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip „hands-free”.

Odihniți-vă bine înainte de  a porni la drum, iar dacă nu vă simțiți bine, sau suficient de odihniți, nu conduceți.

Este recomandat să vă planificați călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni.

Sursa: comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.