ACTUALITATE 13 septembrie 2016

Filarmonica de stat „Transilvania” concertează la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 442 vizualizări

Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca va concerta în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 19.

„În urma acestui concert, organizatorii își adeveresc visul ca Filarmonica de Stat „Transilvania” să apară și în fața locuitorilor orașului Sfântu Gheorghe. Programul lor de sâmbătă seară favorizează clasiciștii baroc: după concertul de vioară al lui Bach, se pot auzi fragmente din Concertul pentru trompetă al lui Torelli și Concertul Nr. 3 Brandenburg al compozitorului Johann Sebastian Bach, apoi Concertul pentru vioară al lui Corelli, și în cele din urmă, „Toamna” și „Iarna” din ciclul „Patru anotimpuri”, de Antonio Vivaldi. Muzica celor Patru Anotimpuri reprezintă intelectul dincolo de cuvinte, unitatea, totalitatea destinului uman, în care cele patru anotimpuri sunt simbolurile totalității, a integrității și a perfecțiunii. Toamna reprezintă muzica maturității, a bucuriei fructelor coapte, vinul este viața și un simbol al nemuririi, simbolul bucuriei, ajutorul înălțării sufletului. Iarna este semnul vremurilor mai reci, mai lungi și mai vântoase, însă în interpretarea acestui maistru al muzicii, acest final de sezon nu reprezintă anihilarea completă, ci mai degrabă o tranziție”, arată organizatorii într-un comunicat de presă.

Pentru vizionarea soliștilor și șefilor de partidă din Cluj-Napoca se pot utiliza abonamentele de anul trecut, iar pentru cei care doresc să cumpere bilete, acestea se pot cumpăra de la Biroul de Evenimente Culturale din Sfântu Gheorghe (Adresa: Piaţa Libertăţii nr 1. Telefon: 0267 312 104), de luni până joi, între orele 11.00–16.00, iar vineri, în intervalul orar 11.00–13.00.

Potrivit organizatorilor, sezonul 2016-2017 va aduce la Sfântu Gheorghe şi Filarmonica de Stat Târgu-Mureş, Filarmonica din Braşov şi Orchestra de Cameră Ciuc și Georgius. Pentru acestea, biletele vor fi disponibile începând cu luna octombrie.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.