ACTUALITATE 7 septembrie 2015

Festivalului Preparatelor la Ceaun a cucerit covăsnenii

de Mirela Cara | 231 vizualizări

Gurmanzii din oraşul Covasna, și numai, au avut sâmbătă o zi de desfătare la cea de VIII-a ediție a Festivalului Preparatelor la Ceaun, organizat de ASIMCOV, Primăria Covasna și Ordinul Cavaleresc Gastronomic din Transilvania (OCGT).

În cadrul festivalului a avut loc un concurs al celor mai bune preparate culinare pregătite la ceaun, la care au participat 16 echipe din localități precum Lăzarea, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Zăbala și Covasna. Un juriu compus din patru membri – Berszány Tibor, proprietar Bertis şi Maestru Codex al OCGT, Thiesz János și Székely Csaba, membri ai consiliului de conducere al OCGT și Bágyok Károly, cancelarul principal al OCGT – a evaluat preparatele în baza unor criterii clare și numeroase. În alegerea echipei câștigătoare s-a ținut cont de organizare, de gustul și aspectul preparatelor, de ținuta membrilor echipei, de decorarea mesei, de originalitate, de modul de servire, dar și de buna dispoziție a concurenților.

Începând de anul acesta, în concurs a fost introdusă o nouă formă de decernare a premiilor,  prin înmânarea unor cupe în memoria câtorva persoane trecute în neființă care, de-a lungul timpului, au sprijinit diverse evenimente gastronomice din Covasna. Astfel, cupele înmânate câștigătorilor ediției 2015 a festivalului au purtat numele a patru personalități ale zonei, precum fostul primar al orașului Covasna Lőrincz Zsigmond, șeful poliției Covasna Ioan Baciu, antreprenorul Kovács István, și membru al Ordinului Cavaleresc Gastronomic Transilvania Kovács János.

Câștigătoarea primului loc (aur) a fost echipa Kiwanis Club, care a primit și cupa memorială Lőrincz Zsigmond. Pe locul doi (argint) s-a clasat echipa Gyöngyharmat din Zăbala, recompensată la rândul său cu o cupă memorială Ioan Baciu. Bronzul, împreună cu cupa memorială Kovács János și Kovács István, le-a revenit echipelor Pódium și Szabad Fű-szer-ész-ők. Premiile au fost înmânate de către directorul Asociației ASIMCOV, Vajda Lajos. Echipele clasate pe următoarele locuri au primit câte o diplomă de participare, astfel încât această ediție a festivalului să fie o amintire frumoasă pentru toți participanții.

Pe lângă bucuria premiilor, toți participanții la eveniment s-au delectat cu mâncăruri alese și s-au desfătat cum se cuvine într-o atmosferă de sărbătoare, printre mese îmbietoare pline cu obiecte și mâncăruri tradiționale delicioase.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.