ACTUALITATE 5 septembrie 2016

Festivalul Preparatelor la Ceaun, competiţie cu gust şi voie bună

de Iulia Drăghici - Taraș | 1109 vizualizări

18 echipe au luat parte sâmbătă la a 9-a ediţie a Festivalului Preparatelor la Ceaun, desfăşurat în cadrul Zilelor oraşului Covasna. Vedetele au fost tocăniţa de mistreţ, tocăniţa de ied sau tradiţionalele sărmăluţe în foi de viţă, dar şi distracţia şi voia bună.

„Evenimentul a fost deschis de către primarul orașului Covasna, Gyerő József, urmat de prezentarea juriului. La ora 11:00 s-a dat startul concursului. Echipele au pregătit o gamă variată de mâncăruri, ca de exemplu tocăniță din mistreț, tocăniță din ied, sărmăluțe în foi de viță etc. Pe parcursul concursului juriul a privit cu atenție modul de pregătire al deliciilor, punctând între timp spiritul echipei, mediul și modalitatea unde și cum s-a pregătit mâncarea, decorul mesei”, arată un comunicat de presă al organizatorilor, Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna – ASIMCOV.

Clasamentul ediţiei

Chiar dacă învingători se pot numi toţi participanţii, cât şi vizitatorii evenimentului, clasamentul întocmit de juriu nominalizează echipele care au respectat cel mai bine cerinţele competiţiei.Festival preparate la ceaun (2)

„Fiecare echipă participantă a primit premii și o diplomă de participare la concurs. Însă, așa cum s-a început anul trecut, și anul acesta au fost decernate cupe memoriale, dedicate persoanelor care au contribuit la organizarea evenimentului gastronomic de-a lungul anilor, și care din păcate nu mai sunt printre noi. Cupele au fost denumite după fostul primar al orașului Covasna, Lőrincz Zsigmond, șeful poliției de la Covasna, Ioan Baciu, antreprenorul Kovács István, respectiv membrul Ordinului Cavaleresc Gastronomic Transilvania, Kovács János”, informează organizatorii.

Astfel, clasamentul a fost următorul: Diploma de aur și cupa memorială Lőrincz Zsigmond au fost acordate echipei „Szivesek”, diploma de argint și cupa memorială Ioan Baciu au ajuns la echipa „Vad Bogracs”, diplomele de bronz și cupa memorială Kovács János respectiv Kovács István au fost acordate echipelor „Szörcsei Szabadtűzi Lovagrend” și „Szabad Fű-Szer-Ész-Ők”.

„Ca o noutate a ediției de anul acesta, organizatorii au pus la dispoziție 7 cupoane cadou care permit echipelor câștigătoare participarea pe 2 octombrie la a 5-a ediție a Festivalului Verzei. În urma tragerii la sorți, echipele câștigătoare au fost: 1. Sepsi Nagyik, 2. Incubatorul de Afaceri, 3. Primăria Zagon, 4. Nyolcasfogat, 5. Pokolsár, 6. Pódium, 7. Junior Business Club. Echipa cea mai tânără, Inno Hub, a primit premiul special oferit de Hefaistos, iar echipa care a vândut cele mai multe jetoane, Őrangyalok, a primit premiul special oferit de Bertis”, mai transmite ASIMCOV.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria orașului Covasna și cu Ordinul Cavaleresc Gastronomic Transilvania.

Sursă foto: Ráduly Orsolya, Facebook Casa de Cultură Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.