ACTUALITATE 30 iulie 2014

Festivalul găluştelor cu prune, la Natura Parc

de Agerpres | 308 vizualizări

Parcul de agrement Natura Parc din localitatea Chichiş, aflat la jumătatea distanţei dintre Braşov şi Sfântu Gheorghe, va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni Festivalul găluştelor cu prune, cel de-al doilea festival gastronomic din şirul celor nouă programate în acest sezon estival.

Reprezentanta Natura Parc, Irina Sava, a declarat că, spre deliciul oaspeţilor, vor fi preparate câteva sute de găluşte cu prune.

„Sperăm că vremea va ţine cu noi, pentru că până acum nu ne-a prea ajutat fiind un parc deschis. Festivalurile acestea au farmec dacă le organizezi în aer liber, nu într-un spaţiu închis”, a declarat Irina Sava.

Potrivit acesteia, dacă vremea va fi bună, atunci până la sfârşitul lunii septembrie, în fiecare weekend va fi organizat câte un festival gastronomic la care vor fi invitaţi bucătari profesionişti, după festivalul găluştelor fiind programate festivalul ţepeluşului, festivalul gulaşului, al ciolanului, păstrăvului, festivalul ciorbei ardeleneşti, festivalul raţei pe varză şi al gâştelor.

„Ţepeluşii sunt un fel de mititei bătuţi pe frigăruie, foarte gustoşi. (...) Cu siguranţă festivalul raţei va fi unul aparte. Noi avem aici, în incinta parcului, o fermă ecologică de gâşte şi raţe numai bune de pus pe varză”, a mai spus Irina Sava, potrivit căreia şirul festivalurilor culinare la Natura Parc a început weekendul trecut cu rumenirea unui tăuraş la proţap. În anii trecuţi aici a fost organizat şi un festival al racilor. Natura Parc a fost inaugurat în anul 2010 şi este unul dintre cele mai mari parcuri sportive şi de agrement din ţară, întinzându-se pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare. În incintă au fost amenajate spaţii pentru picnic şi grătar, terenuri de volei, tenis şi badminton, de minifotbal, tir cu arcul, tenis de masă, darts, biliard, popice şi fitness. De asemenea, au fost amenajate piscine pentru adulţi şi copii, zone de pescuit, pentru plimbări cu bărcile şi hidrobicicletele, piste pentru ciclism, spaţii de cazare, baruri, restaurant lăutăresc şi discotecă. Balta de pescuit are un luciu de apă de 58.000 mp şi a fost populată cu ştiucă, caras, biban, crap, babuşcă, lin etc.

Turiştii se pot caza în căsuţe lacustre dotate cu televizor, minibar, toalete, cabină de duş, ventilator şi terasă cu mobilier deasupra apei, bungalowuri, în camping, la cort, în rulote sau în satul indian, care dispun de curent electric, apă, grupuri sanitare şi diverse facilităţi. Aici există şi un trenuleţ Thomas cu care copiii pot călători prin parc.

Judeţul Covasna este „campion naţional” la categoria festivaluri gastronomice, printre cele cu tradiţie numărându-se Parada cârnaţilor, festivalul sarmalelor, festivalul ciocolatei şi festivalul florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.