ACTUALITATE 18 mai 2014

Festivalul Folcloric Izvoarele Covăsnene [FOTO]

de Covasna Media | 148 vizualizări

Pe un picior de plai, pe o gură de rai, Clubul Copiilor Covasna a organizat în perioada 17-18 mai Festivalul Folcloric Izvoarele Covăsnene, spectacol inclus în CAEN al MEN. Au coborât pe Valea Zânelor și ne-au prezentat 29 de dansuri populare de pe meleagurile României, de la Ianca, prin Brăila, Ploieşti, Craiova și din zona Ciucului și nu numai.

La ediția a XV-a au urcat pe scena orașului Covasna aproape 500 de copii și ne-au prezentat dansuri populare, suite, am văzut porturi autentice de toate frumusețea, un adevărat spectacol folcloric.

Putem să spunem că tradiția, porturile, obiceiurile vor rămâne multă vreme în inima acestor dansatori în ciuda faptului că Europa vrea ca aceşti copii să se modernizeze, să lase trecutul, și să trăiască o viață unde toată lumea se grăbește, uită trecutul, obiceiurile, folclorul. Dar am văzut pe scenă „Izvorași” de 4-5 anișori dornici să ducă mai departe dansurile pe care le-au învăţat de la străbuni.

A fost un spectacol folcloric cu foarte multe coregrafii autentice, copii mândri că pot să arate lumii folclorul zonei de unde au venit. Am fost martorii unui spectacol de calitate datorită profesorilor de dans, a copiilor pentru că au petrecut ore bune până au învățat mișcările, probabil față de colegii lor, care au stat în fața calculatorului. Aplauzele spectatorilor şi faptul că au învățat unii de la alții au meritat, s-au bucurat, au dansat pe muzica altor formații, s-au aplaudat unii pe alții și la urmă au dansat o horă mare.

Mulțumim organizatorilor, profesorilor coregrafi, părinților pentru încrederea acordată, Primăriei Orașului Covasna, Centrului Cultural Orășenesc Covasna, MEN, I.Ș.J. Covasna, Palatului Copiilor Sf. Gheorghe, colegilor, spectatorilor pentru aplauze și nu în ultimul rând copiilor pentru spectacolul acordat.

Kerekes Jenő

Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.