ACTUALITATE 12 iunie 2012

Festivalul florilor comestibile, luna aceasta la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 135 vizualizări

Asociaţia unităţilor hoteliere şi restaurantelor din judeţul Covasna (SVESZ) va organiza luna aceasta, la Sfântu Gheorghe, cea de-a treia ediţie a Festivalului florilor comestibile.

Preşedintele asociaţiei, Kovács István a declarat că delicatesele vor fi preparate sub îndrumarea unui bucătar din Ungaria, Blaskó János, care înainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani în mai multe restaurante celebre din Budapesta.

Kovács a menţionat că festivalul a fost programat în această perioadă a anului pentru că acum se găsesc cele mai multe flori comestibile. Acesta a ţinut să sublinieze că nu toate florile pot fi folosite în gastronomie, iar unele pot fi mâncate doar în anumite perioade ale anului.

La cele două ediţii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogoşi cu trandafiri, ruladă de orez cu pepene galben şi gălbenele, budincă cu flori de muşcate şi friptură de pui cu struguri şi flori de dovleac. Kovács István a mai spus că şi florile de soc, violetele, panseluţele, lalelele, crăiţele, zorelele, păpădia sau limba mielului dau o savoare deosebită mâncărurilor.

“Evident, nu mâncăm doar flori, ci le combinăm cu alte preparate. Sunt decorative şi dau un gust deosebit mâncării, mai ales în sosuri şi salate”, a spus Kovács István.

Festivalul va avea loc în perioada 25-30 iunie la Restaurantul Parc din Sfântu Gheorghe, unde va fi amenajat un bufet suedez, iar preparatele vor putea fi gustate gratuit.

Anual, în judeţul Covasna se organizează diverse festivaluri gastronomice ce au ca scop promovarea judeţului şi atragerea turiştilor. Printre acestea se numără parada cârnaţilor, festivalul cartofului, festivalul tocăniţelor la ceaun şi festivalul vânătoresc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.