ACTUALITATE 13 noiembrie 2016

Festivalul D-butan-T și-a desemnat câștigătorii

de Sever Ioan Miu | 906 vizualizări

Actrița Paula Rotar este marea câștigătoare a festivalului D-butan-T , tânăra urmând să semneze un contract cu Teatrul Andrei Mureșanu (TAM) din Sfântu Gheorghe.

Rotar a jucat în „All over your face“, un spectacol al trupei clujene Reactor înscris în competiție „pe ultima sută de metri“, după ce altă piesă nu a putut fi prezentată. Pe locurile II și III au fost nominalizați Alexandru Voicu (din piesa „Iluzii“), respectiv Marian Olteanu („Trei farse cu Pantalone“) în timp ce mențiunile au fost decernate actorilor Ștefan Mura („MaRo“), Andreea Lucaci („Trei farse cu Pantalone“).

„Tot răul spre bine. Spectacolul «All over your face» a intrat pe ultima sută de metri în concurs, în locul spectacolului «Aglaja», care nu a mai reușit să ajungă. Se pare că a fost mâna sorții, pentru că aproape în unanimitate juriul a votat-o pe Paula Rotar ca fiind marea câștigătoare a festivalului, ea fiind în distribuția spectacolului «All over your face»“, a precizat  managerul TAM, Anna Maria Popa.Paula Rotar - castigatoare D-butan-T

Decernarea premiului I „m-a umplut cu bucurie. Nu mă așteptam. Cumva a venit atunci cum trebuia, s-au legat lucrurile și mă bucur mult că s-au legat lucrurile“, a declarat Paula Rotar. „A fost o luptă extrem de strânsă. Toate cele cinci locuri pe care le-am acordat au fost la punctaje milimetrice unele de altele. Sunt niște copii extraordinar de talentați, o generație absolut minunată. Juriul a avut o sarcină foarte-foarte grea și nu-i invidiez absolut deloc (râde), dar consider că au făcut o treabă excepțională și le mulțumesc“, a mai spus Anna Maria Popa.

Desfășurată între 8 și 13 noiembrie, prima ediție a festivalul D-butan-T a fost concepută pentru a oferi șansa unui loc de muncă pentru unul dintre cei 19 actori înscris în competiție. Următoarea ediție va fi dedicată regizorilor aflați la început de carieră.

Teme articol: teatru castigatori D-Butan-t
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.