ACTUALITATE 24 mai 2010

Festival pescăresc la Belin și kurtoskalacs uriaș la Ozun

de Covasna Media | 687 vizualizări
Abia ce ne-am despărțit de cârnați că imediat gustăm din supă și preparate din pește. La sfârșitul acesei săptămâni, în data de 29 mai, la Belin are loc o nouă ediție a Festivalului Pescăresc, ocazie cu care mai multe echipe se vor întrece să prindă cât mai mulți pești și să îi prepare cât mai bine. Primarul Siko Imreh a afirmat că sunt așteptate peste 20 de echipe, cam jumătate din județul Brașov, iar concurenții vor

Abia ce ne-am despărțit de cârnați că imediat gustăm din supă și preparate din pește. La sfârșitul acesei săptămâni, în data de 29 mai, la Belin are loc o nouă ediție a Festivalului Pescăresc, ocazie cu care mai multe echipe se vor întrece să prindă cât mai mulți pești și să îi prepare cât mai bine.

Primarul Siko Imreh a afirmat că sunt așteptate peste 20 de echipe, cam jumătate din județul Brașov, iar concurenții vor găti supe de pește, grătare și ce se pricep ei mai bine din peștele pe care îl vor prinde cu o zi înainte.

Tot la sfârșitul săptămânii are loc și prepararea unui kurtoskalacs uriaș de către locuitorii din Sântionlunca, care dacă anul trecut au reușit recordul unui colac secuiesc de 11 metri, acum vor să îl facă cel puțin cu un metru mai lung.

Evenimentul are loc în cadrul concursului „Cel mai puternic sat din România”, unde echipele se vor întrece să arate care este mai puternică.

Ana Sidon

Teme articol: Belin Ozun pescuit kurtoskalacs
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.