ACTUALITATE 31 ianuarie 2020

Femeie de 70 de ani, rănită grav pe trecerea de pietoni

de Iulia Drăghici - Taraș | 5260 vizualizări

La data de 31.01.2020, în jurul orelor 13:30, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier cu victimă în care a fost implicat un pieton.

Din primele verificări rezultă că un bărbat în vârstă, de 24 ani, în timp ce conducea un autotractor care tracta o remorcă pe DN 11 din direcția Brașov către Târgu Secuiesc, în dreptul km 38 a surprins și a accidentat o femeie în vârstă de 70 ani, care traversa drumul public pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a victimei.

Conducătorul vehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vatămare corporală din culpă.

În context, pentru evitarea producerii de astfel de accidente, polițiștii vă aduc la cunoștință următoarele:

  • Conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să  adapteze viteza în funcție de condițiile atmosferice și de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.
  • În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.
  • Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.
  • Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!
  • Manifestați o atenție sporită în proximitatea trecerilor pentru pietoni! Aceste zone au o vulnerabilitate crescută în ceea ce privește producerea evenimentelor rutiere.
  • La trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare și marcaje, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților.
  • De asemenea, rugăm pietonii să sporească atenția înainte și în momentul când se angajează în traversarea drumului, să traverseze drumul doar prin locurile permise și să se asigure temeinic înainte chiar dacă efectuează traversarea  regulamentar, pe trecerile pentru pietoni.

Conformându-ne și respectând cu strictețe prevederile normelor legale în vigoare privind circulația pe drumurile publice, putem evita noi tragedii.

VIAȚA ARE PRIORITATE!

CONDUCEȚI RESPONSABIL!

SURSA: IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.