ACTUALITATE 8 iulie 2021

Fără pacienți COVID-19 la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 638 vizualizări

Bilanțul săptămânal al Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe arată că în 7 iulie nu era internat aici nici un pacient COVID-19, nici suspect de infecția cu SARS-COV-2. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, de la începutul pandemiei. 

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital nu se află pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau la care s-a identificat prezența Covid-19 în organism.

În perioada 30 iunie-07 iulie 2021, orele 13:00, s-a externat un singur pacient internat cu diagnosticul Covid-19. 

În această perioadă nu au fost înregistrate decese asociate infecției SARS-CoV2”, este bilanțul trimis miercuri de Spitalul Județean de Urgență Covasna. 

Săptămâna trecută, un singur pacient infectat cu noul coronavirus era în atenția medicilor de pe secția de Boli Infecțioase, în vreme ce cu două săptămâni în urmă erau internați doi pacienți confirmați COVID-19, dar și doi pacienți suspecți. Unul dintre aceștia din urmă era în stare critică, la Terapie Intensivă.

Prefectura Covasna a informat miercuri că „de la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8557 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun caz nou, iar incidența la nivel de județ este practic zero, conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică”. 

Mai este înregistrat doar un caz, la Ghelința, localitate unde incidența este 0,19/1000. 

În ceea ce privește vaccinările anti-COVID, până în 7 iulie la nivelul județului sunt înregistrate 71.776 de doze folosite, din care 31.762 de inoculări sunt de rapel. De asemenea, 3.049 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete care nu necesită rapel.

Chiar și în aceste condiții, autoritățile mențin recomandările de până acum: „purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice; evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere; respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.