ACTUALITATE 27 octombrie 2020

Fără mască și violent: reținut 24 de ore pentru ultraj

de Iulia Drăghici - Taraș | 2542 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și este acuzat de infracțiunea de ultraj, după ce a avut un comportament violent față de un polițist. Potrivit IPJ Covasna, aflat în timpul serviciului, omul legii l-a avertizat verbal pe bărbat cu privire la faptul că nu purta masca de protecție, deși este obligatorie în spațiile publice deschise și închise din Sfântu Gheorghe.

La data 26.10.2020, în jurul orelor 12:00, un polițist din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, în timp ce se afla în executarea atribuțiilor de serviciu, a avertizat verbal un bărbat în vârstă de 41 ani cu privire la nepurtarea de către acesta a măștii de protecție.

Bărbatul a manifestat un comportament violent, îmbrâncindu-l pe polițist, iar acesta l-a imobilizat și încătușat pe agresor.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, față de acesta, unitatea de parchet competentă a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Menționăm faptul că reținerea pentru o perioadă de 24 de ore este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de IPJ Covasna.

De mai bine de o săptămână, la Sfântu Gheorghe portul măștii de protecție a devenit obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3/1000 de locuitori.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.