ACTUALITATE 31 martie 2022

Fără artificii, dar cu spectacol de foc, la finalul Zilelor Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2585 vizualizări

Și concertul Deliei va avea loc în ultima zi a evenimentului 

Zilele Sfântu Gheorghe nu se vor mai încheia, ca în alți ani, cu joc de artificii, au anunțat miercuri, într-o conferință de presă, organizatorii evenimentului. Momentul de final va fi înlocuit însă cu un spectacol cu foc. Acesta va avea loc duminică, 1 mai, după ultimul concert al zilelor orașului, Edda Művek, programat să înceapă la 20:30.  

Anul acesta nu vom avea focuri de artificii. În schimb ne vom pregăti cu un show de foc, ceea ce nu a fost până acum la Sfântu Gheorghe. Poate unii dintre voi ați mai văzut la festivaluri, dar nu vreau să dau prea multe detalii. Sper să atragă curiozitatea localnicilor să vină în piață duminică pentru momentul de încheiere”, a spus coordonatorul de programe, Knop Ildikó. 

Nu este primul an când de la Zilele Sfântu Gheorghe lipsește jocul de artificii. Același lucru s-a mai întâmplat în 2016, ediția cu numărul 25. Atunci, în loc, au fost lansate câteva sute de lampioane. Nu a fost clar dacă decizia s-a luat pentru a mai schimba programul sau pentru că în urmă cu doar câteva luni avusese loc cumplita tragedie din Clubul Colectiv. 

Cert este că în următorii ani s-a revenit la spectacolul cu focuri de artificii, un moment care s-a dovedit de fiecare dată a fi așteptat cu nerăbdare de mii de participanți. 

Din programul evenimentului s-a mai dezvăluit acum, când a rămas mai puțin de o lună până la eveniment, că printre artiștii care vor concerta pe scena principală, care va fi amplasată în centrul orașului, în fața Prefecturii și Consiliului Județean, se numără și Delia (programată duminică, 1 mai, de la ora 19:30) și Cargo (vineri, 29 aprilie, de la 19:30).  

Ediția cu numărul 29 a Zilelor Sfântu Gheorghe are loc în perioada 23 aprilie – 1 mai. Deschiderea o va face Budapest Gypsy Symphony Orchestra, în 23 aprilie, la Sepsi Arena, cu două spectacole, de la 16:00 și de la 19:00. 

Programul evenimentului este disponibil pe www.zilelesfantugheorghe.ro.

Sursa foto: arhivă/2013 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.