ACTUALITATE 24 iulie 2018

Faptele bune sunt răsplătite

de Covasna Media | 7892 vizualizări

Spiritul civic și corectitudinea unei femei din Sfântu Gheorghe au jucat un rol foarte important în găsirea proprietarului unei sume de bani.  

În urmă cu o săptămână femeia s-a prezentat la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe și a predat 1.000 de lei, declarând că a găsit banii într-un bancomat din oraș. După verificările efectuate polițiștii au reușit să identifice persoana căreia îi aparțineau banii și să stabilească împrejurările în care aceștia au rămas în bancomat – persoana respectivă a solicitat retragerea numerarului însă, cel mai probabil din grabă, a plecat înainte de a fi eliberați banii. Norocul său a fost că cea care a ajuns la bancomat a realizat că i se putea întâmpla oricând la fel și a dus banii la poliție - „M-am speriat când am văzut banii, apoi primul meu gând a fost că trebuie să îi duc la poliție. Banii nemunciți nu aduc noroc“ – a spus femeia.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, prin Comisar șef de Poliție Eugen Palade, a ținut să o felicite personal, doamnei fiindu-i înmânate, în semn de apreciere, o dimplomă de „Polițist Voluntar“ și o plachetă personalizată.

„Am ținut să mulțumim și public pentru spiritul civic și onestitatea de care doamna a dat dovadă, prin gestul de a preda suma respectivă poliției, sumă care în final a ajuns înapoi la păgubit. Încurajăm atitudinea de acest fel și apreciem că asemenea fapte trebuie să fie o normalitate în societatea în care trăim“ – Comisar șef de poliție Eugen Palade.

* * *

Polițiștii le reamintesc cetățenilor că fapta de a nu preda în termen de 10 zile, un bun găsit, autorităţilor sau celui care l-a pierdut, ori de a dispune de acel bun ca de al său, constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altei persoane, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.