ACTUALITATE 5 octombrie 2016

Facilităţile Parcului industrial de la Câmpu Frumos „bat” celelalte oferte din zonă, susţin administratorii

de Agerpres | 1334 vizualizări

Facilităţile noului Parc industrial de la Câmpu Frumos, care se întinde pe o suprafaţă de aproape 16,5 hectare la marginea municipiului Sfântu Gheorghe, „bat” celelalte oferte din zonă, susţine directorul executiv al acestuia, Zsombori László.

El a menţionat că atât preţurile de concesionare a terenurilor, cât şi condiţiile oferite investitorilor sunt mai avantajoase decât ale parcurilor industriale din judeţul Braşov, printre facilităţi numărându-se şi faptul că, după cinci ani de zile, investitorii pot cumpăra terenurile pe care au ridicat construcţii.

„Avem preţuri mult mai avantajoase pentru investitori decât la Braşov şi Prejmer. (…) Eu am făcut un tur al acestora şi atât preţurile, cât şi condiţiile noastre sunt mult mai bune. (…) Interes din partea investitorilor există, aproape săptămânal apare câte un potenţial investitor, discut cu el condiţiile, se mai gândeşte”, a declarat Zsombori László.

Conform acestuia, în momentul de faţă există discuţii avansate cu trei-patru potenţiali investitori cu capital autohton sau străin, profilaţi pe producţie, logistică şi IT.

Zsombori László a precizat că în cel mult două săptămâni se vor finaliza toate formalităţile, iar parcul va obţine în mod oficial această titulatură, putând începe „în forţă” activitatea. De asemenea, a mai spus că intenţia autorităţilor locale este de a dubla suprafaţa parcului industrial.

„Urmează extinderea pe restul suprafeţei, în total sunt 62 de hectare, s-a cerut aprobare pentru 16,3 hectare şi urmează încă 15,9 hectare pe care să ne dezvoltăm”, a afirmat directorul executiv.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Édler András, a menţionat că investitorii pot concesiona terenul cu aproape 1,6 euro metrul pătrat pe an, dar dacă îndeplinesc anumite condiţii stipulate în regulament, atunci preţul poate coborî până la 0,6 euro metrul pătrat pe an.

„Noi am spus încă de la bun început că nu vrem să facem profit din asta, ci vrem să câştigăm indirect, vrem să se creeze locuri de muncă şi să existe acea competiţie care să genereze salarii mai mari pentru angajaţi. De aceea ne-am gândit împreună cu Consiliul Local la aceste preţuri atractive. Apoi, firmele nu plătesc aici nici impozit pe teren şi nici pe clădirile din parcul industrial, deci noi am încercat să acordăm firmelor avantaje maxime”, a spus Edler András.

Parcul a fost construit printr-un proiect finanţat cu 24,6 milioane de lei, trei sferturi fiind obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezentând contribuţia autorităţilor locale. Potrivit estimărilor acestora, parcul va genera cel puţin 300 de noi locuri de muncă.

Regulamentul prevede că suprafaţa minimă de teren ce poate fi concesionată este de 1.000 de metri pătraţi, iar investitorii pot beneficia de reducerea preţului între 20 şi 60% în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor. Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care să fie înregistrate în România şi să creeze minimum zece locuri de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
HUNRO-ROHUN, 6 octombrie 2016
Cu toate scuzele de rigoare, constructia respectiv parcul asa zis industrial?!? are cale lunga ca sa produca ceva. Adica chiriasi si dezvoltare, si denumirea respectiva este destul de vag. Inca odata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.