ACTUALITATE 11 februarie 2015

Expoziţia „Ce frumos oraş e Clujul!” la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 177 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj şi Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, organizează în data de 17 februarie, ora 17, vernisajul expoziţiei „Ce frumos oraş e Clujul!” la „Casa cu Arcade” din Sfântu Gheorghe.

Expoziţia itinerantă de promovare a Clujului şi a artiştilor săi a poposit în mai multe localităţi din România, printre care Bucureşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Alba Iulia, Carei, Timişoara, Brăila, Botoşani, sub diverse denumiri: „Iubesc Clujul”, „Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj-Kolozsvar-Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Despre Cluj”.

De asemenea, în anul 2014 a ajuns şi în afara României la Chişinău şi Cernăuţi.

Este un proiect unic în România şi se înscrie în cadrul activităţilor legate de susţinerea Clujului pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană – 2021”.

„Ce frumos oraş e Clujul!” prezintă o nouă viziune a cursanţilor Şcolii de Arte – generaţia 2014 – asupra subiectului „Cluj”, subiect care a fost supus atenţiei artistice tuturor cursanţilor care au frecventat Şcoala de Arte Cluj în ultimii patru ani la secţia arte vizuale.

De asemenea, vor fi expuse şi lucrările realizate în cadrul proiectului „Clujul văzut de un oşean”, autor fiind absolventul Şcolii de Arte Satu Mare, Vasile Marina.

Vernisarea expoziţiei „Ce frumos oraş e Clujul!” la Sfântu Gheorghe este posibilă datorită relaţiilor excelente de colaborare care s-au realizat în ultimii ani între Şcolile de Arte din Cluj şi Sfântu Gheorghe, în fiecare an având loc multe activităţi cultural-educaţionale comune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.