ACTUALITATE 6 septembrie 2017

Exerciţiu de verificare a funcționării sirenelor de alarmare publică

de Covasna Media | 337 vizualizări

În prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00-11.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna va continua organizarea și desfășurarea antrenamentelor / exercițiilor lunare pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Scenariile antrenamentelor / exercițiilor vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență / protecție civilă care impun alarmarea populației.

În acest mod, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Astfel, covăsnenii vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu”.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență și să cunoască regulile de comportare în situații de urgență în funcție de risc specifice zonei în care locuiesc.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Căpitan Mazîlu Oana-Ionela

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.