ACTUALITATE 28 septembrie 2017

Exerciţiu al ISU Covasna la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 510 vizualizări

În data de 28 septembrie 2017, începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna va organiza un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Spitalul Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” din municipiul Sf. Gheorghe, unde se va simula producerea unei situaţii de urgenţă generată de un cutremur.

Ţinând cont de complexitatea efectelor unui cutremur, acest exerciţiu cuprinde mai multe situaţii tactice şi anume: corpuri de clădire cu avarii la structura de rezistenţă, un incendiu la arhiva spitalului amplasată la subsolul clădirii produs din cauza unui scurtcircuit electric, dar şi existenţa unor bolnavi imobilizaţi la pat blocaţi în saloanele în care sunt internaţi şi care necesită a fi evacuaţi.

În rezolvarea acestor situaţii vor fi antrenate forţe din cadrul inspectoratului, personalul unităţii spitaliceşti, dar şi componentele Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă de la nivelul judeţului: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sf. Gheorghe, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sf. Gheorghe, IPJ Covasna, IJJ Covasna, SAJ Covasna, Societatea de Cruce Roşie Covasna, precum şi Serviciul de Ajutor Maltez.

Acest exerciţiu face parte din procesul de pregătire pentru intervenţie în vederea gestionării unor situaţii de urgenţă complexe, având ca scop antrenarea tuturor structurilor implicate în exerciţiu în rezolvarea scenariilor propuse, precum şi pentru realizarea şi menţinerea cooperării permanente cu toate componentele  Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă de la nivelul judeţului cu responsabilităţi în domeniu.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Căpitan Mazîlu Oana Ionela

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.