ACTUALITATE 1 august 2017

Exerciții de alarmare, în prima zi de miercuri a fiecărei luni

de Iulia Drăghici - Taraș | 488 vizualizări

ISU continuă începând de miercuri, 2 august, exercițiile pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației

Simulările ISU de verificare a sirenelor de alarmare publică încep din 2 august și vor continua în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00.

„În perioada următoare Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al Județului Covasna va continua organizarea și desfășurarea antrenamentelor / exercițiilor lunare pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică. Scenariile antrenamentelor / exercițiilor vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență / protecție civilă care impun alarmarea populației.

În acest mod vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Astfel, covăsnenii vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu”.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență și să cunoască regulile de comportare în situații de urgență în funcție de risc specifice zonei în care locuiesc”, transmite ISU Covasna printr-un comunicat de presă.

Programul de verificare a sirenelor a debutat în perioada 18-21 aprilie, când IGSU a desfășurat la nivel național exercițiul de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă. Atunci, timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente în România.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.