ACTUALITATE 8 octombrie 2021

Examen auto: 10 locuri rămase pentru proba practică de duminică

de Iulia Drăghici - Taraș | 2256 vizualizări

Au mai rămas 10 locuri libere pentru absolvenții școlilor de șoferi care au promovat proba teoretică și care vor să o susțină pe cea practică duminică, 10 octombrie.

Doritorii sunt așteptați să se reprogrameze azi (8 octombrie), până la ora 16:30 la sediul SPCRPCIV, din strada Kós Károly 21-23, cu dosarul complet și cu buletinul!”, transmit autoritățile.

În total, Instituția Prefectului Județul - Covasna și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Covasna (SPCRPCIV) oferă șansa a 250 de candidați să dea examenul auto sâmbătă și duminică.

Opt polițiști din Mureș vor veni în 9 și 10 octombrie la Sfântu Gheorghe pentru a ajuta autoritățile din județul Covasna la examinare.

La sfârșitul lunii septembrie, alți șase polițiști de la Vaslui au venit în sprijinul examinatorilor din județul Covasna. Atunci au reușit să testeze împreună 216 persoane. Asta în condițiile în care, într-o săptămână obișnuită, pot susține proba de traseu cam 90 de persoane.

Problema timpilor mari de așteptare între programările dintre momentul promovării examenului teoretic și cel al probei practice pentru obținerea permisului de conducere în județul Covasna, care a fost, de exemplu, și de peste patru luni la Târgu Secuiesc sau trei luni la Sfântu Gheorghe, pare așadar că își găsește soluții. Autoritățile speră ca în noiembrie timpul de așteptare să fie unul normal.

Atât numărul mare de persoane care vor să obțină permis de conducere, dar și pandemia, care a impus restricții și distanțare, puse la un loc cu numărul mic de examinatori (patru în județul Covasna), au dus la situații în care candidaților la examen le expira școala de șoferi până să apuce să dea măcar de două ori examenul practic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.