ACTUALITATE 8 mai 2014

Evenimente culturale în staţiunea Covasna

de Covasna Media | 192 vizualizări

parinti teribili

Spectacol de teatru „Părinţi teribili”

Luni, pe data de 12 mai, de la ora 19.00 Teatrul George Ciprian revine pe scena Centrului Cultural Covasna cu o comedie excepțională scrisă de Jean Cocteau şi jucată de actorii Magda Catone, Diana Diaconu, Cristina Florea, Silviu Biriş şi Marius Bodochi.

Preţul unui bilet este 25 de lei, bilete se pot cumpăra la Casa Orășenească de Cultură Covasna (nr. de tel. 0762 674516) sau la dr. Enea Nicolae (nr. tel. 0742 930720).

Există scrieri excepţionale ale secolului al XX-lea, piese scrise impecabil, care conţin o poveste cu conflict puternic, piese care s-au jucat, cu deosebit succes, în toată lumea şi care, acum, sunt aproape uitate. Cel puţin la noi.

Unul dintre asemenea texte, „Părinţii teribili” de Jean Cocteau, (traducerea: Sofia Dumitriu) tocmai a fost montat de către Diana Lupescu la Teatrul „George Ciprian” din Buzău. Actori din linia I: Magda Catone, Marius Bodochi, Diana Lupescu, Silviu Biriş, Cristina Florea – dau viaţă unei poveşti tulburătoare, despre viaţă şi moarte, despre legătura dintre părinţi şi copii (o relaţie la limita patologicului), într-un spectacol în care râsu’-plânsu’ e mereu prezent. Comicul şi tragicul sunt atât de bine întreţăsute, încât hohotele publicului se transformă în fior de emoţie, aproape de lacrimă. Este povestea unui tată, care se simte singur acasă, între soţie, cumnată şi fiu şi caută scăpare în braţele unei tinere deosebit de frumoase. Este şi povestea unei mame, care îşi trădează soţul apropiindu-se periculos de mult de fiu şi pe care nu vrea să-l scape din mână. Este şi povestea fiului, care dorește să fugă din braţele mamei la respectabila vârstă de 25 de ani, şi se refugiază în brațele unei tinere deosebit de frumoase – întâmplător, iubita (neştiută) a tatălui. Este şi povestea unei cumnate – mătuşă – soră, care (doar) pare că a renunțat, cu mulți ani în urmă, la iubirea vieții ei – tatăl de familie – în favoarea sorei, şi care îi asasinează pe toţi cu grija şi ordinea. Este şi povestea unei case – hărăbaie, gata să se cutremure.

Cum se sfârșește o asemenea dramă picurată cu haz veți putea afla doar văzând spectacolul Teatrului „George Ciprian” cu „Părinţii teribili”.

Târg de produse tradiţionale

Duminică, 11 mai, între orele 9-18 în parcarea magazinului Supercoop, Primăria Covasna organizează Târgul Produselor Tradiţionale. Organizatorii îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi, mai multe informaţii la responsabilul de program Opra-Debreczi Beáta în Casa Orăşenească de Cultură sau la nr. de telefon 0757-075829.

Expoziţie

Cercul de creaţie populară tradiţională „Szorgos kezek” din Sfântu Gheorghe a deschis o expoziţie din lucrările cele mai reuşite în sala de expoziţie a Casei Orăşeneşti de Cultură Covasna. Expoziţia poate fi vizitată până pe 21 mai 2014 zilnic între orele 10.00-16.00, după orarul Bibliotecii. Pentru grupuri organizate membrii cercului asigură prezentarea lucrărilor. Mai multe informaţii, înscrieri pentru grupuri organizate la nr. de tel. 0762-674516.

Czilli Balázs

Director Casa Orășenească de Cultură Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.