ACTUALITATE 24 iunie 2015

Evaluare Națională 2015. Revolta profesorilor pe Facebook

de Covasna Media | 201 vizualizări

Elevii au trecut cu bine de probele de la Evaluarea Națională 2015. Cei mai mulți dintre absolvenții clasei a VIII-a au fost surprinși în mod plăcut când au văzut subiectele primite la Limba română și la matematică.

Subiecte ușoare, note mari – cam așa ar putea arăta rezultatele la Evaluarea Națională 2015. Cerințele primite de elevi au stârnit revolta unor profesori. Dascălii consideră că subiectele mult prea ușoare i-ar putea dezavantaja pe absolvenții clasei a VIII-a care s-au străduit să învețe zi de zi. Profesorii și-au spus opinia cu privire la Evaluarea Națională 2015 pe un grup de Facebook.

„Stimați colegi, la asemenea subiecte ne mai întrebăm de ce nu învață elevii? Pentru ce să învețe dacă subiectele sunt așa de simple? Un elev de nivel mediu, cu atenție rezolvă acest subiect de 10. Sunt dezavantajați elevii buni și muncitori. Păcat!”, a fost un comentariu postat de Voinea Axinte Costică, profesor de matematică în Botoșani.

„Atât subiectele la Limba și literatura română, cât și cele de matematică au fost mult mai ușoare ca anul trecut. Părerea mea este că promovabilitatea va urca cu multe procente...”, a mai notat o profesoară.

„Mergem spre îndobitocirea nației, de aceea se dau subiecte așa de ușoare, în bătaie de joc, la ambele materii!!! În zadar muncim cu elevii! Mai bine nu mai facem nimic! Nici pregătiri suplimentare, nimic!”, a scris o altă profesoară într-un grup de pe Facebook dedicat Evaluării Naționale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 26 iunie 2015
Profesorii au dreptul la o opinie. Cred că, în acești ani, majoritatea profesorilor nu au înțeles că sistemul educațional trebuie să se schimbe concomitent cu mentalitatea acestora. Până la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.