ACTUALITATE 18 ianuarie 2021

Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19 a început luni şi la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1352 vizualizări

Peste 900 de persoane s-au programat pentru vaccinare la Centrul din strada Daliei nr. 1

Vaccinarea anti-COVID-19 a început luni şi la Sfântu Gheorghe pentru persoanele din etapa a II-a a campaniei naţionale, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi angajaţii din domeniile esenţiale.

Centrul de vaccinare din strada Daliei nr. 1 a fost amenajat conform tuturor cerinţelor autorităţilor sanitare, având registratură, zonă de triaj, cabinet de vaccinare şi toate utilităţile necesare în astfel de situaţii.

În urma unei vizite pe teren a reprezentanţilor DSP Covasna, care a avut loc sâmbătă, Primăria Sfântu Gheorghe a operat toate modificările necesare astfel încât luni dimineaţă la ora 8 Centrul de vaccinare era conform din punct de vedere al cerinţelor.

În ceea ce priveşte unele dotări de ordin sanitar, din păcate din cauza unor neînţelegeri între factorii implicaţi în campania de vaccinare, serul fiziologic necesar vaccinării nu a ajuns la timp în Centrul de la Sfântu Gheorghe, motiv pentru care vaccinarea propriu-zisă a început cu o întârziere de aproximativ 3 ore.

De asemenea, începând de marţi, 19 ianuarie, o echipă mobilă va începe vaccinarea beneficiarilor instituțiilor sociale care doresc imunizarea.

Conform platformei naţionale de programare, disponibilă pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, până luni la ora 12:00 fuseseră ocupate peste 900 din cele 1.200 de locuri disponibile deocamdată la Sfântu Gheorghe. Perioada cuprinsă până la sfârşitul lunii ianuarie este ocupată în întregime, Primăria Sfântu Gheorghe fiind pregătită pentru deschiderea altor centre de vaccinare în măsura în care acest lucru va fi solicitat de autorităţile sanitare locale sau centrale.

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.