ACTUALITATE 10 noiembrie 2020

Este posibilă plasarea Municipiului Sfântu Gheorghe în carantină, anunță Primăria

de Iulia Drăghici - Taraș | 4368 vizualizări

Prefectul de Covasna: „Așteptăm cu mare nerăbdare din partea DSP-ului o analiză de risc” 

Nu este exclus ca unele localități din județul Covasna să intre în carantină, așa cum s-a întâmplat în Timiș, Cluj și Sălaj, ne-a confirmat luni prefectul județului Covasna, fără a oferi, însă și alte detalii. Urmează ca DSP-ul să facă o analiză de risc, pe baza căreia se va decide dacă și unde se impune o astfel de măsură. Cel mai vizat ar fi, se pare, municipiul Sfântu Gheorghe, după datele prezentate de primărie. 

Așteptăm cu mare nerăbdare din partea DSP-ului o analiză de risc pe fiecare localitate în parte, mai ales în cele în care cifrele sunt mai crescute și indicatorii de infectare și o să vedem propunerile care ne vin, le analizăm în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și o să înaintăm spre CNSU, dacă sunt propuneri de măsuri în plus. Eu am solicitat DSP-ului să prioritizeze aceste analize de risc și așteptăm”, a spus luni, pentru Observatorul de Covasna, prefectul Iulian Todor.  

Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că „rata de incidenţă a cazurilor noi de COVID-19 cumulată pentru ultimele 14 zile a ajuns duminică la 6,94 la mia de locuitori, fiind în continuă creştere”. 

Facem un nou apel la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor: purtarea regulamentară a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane, şi igiena riguroasă a mâinilor. Dacă numărul cazurilor va continua să crească, este posibilă plasarea Municipiului Sfântu Gheorghe în carantină, lucru care va presupune reintroducerea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru orice deplasare, limitarea deplasărilor doar pentru anumite situaţii şi alte restricţii pe care nu ni le dorim”, arată informarea Primăriei Sfântu Gheorghe. 

În conformitate cu hotărârea CNSU nr. 52, începând din 9 noiembrie, toate școlile şi grădinițele din țară au cursuri exclusiv online, au fost închise piețele și târgurile din spații închise, masca a devenit obligatorie în spațiile publice închise și deschise din toată țara, indiferent de rata de incidenţă, circulația între orele 23.00 și 5.00 este interzisă – cu câteva excepții, moment în care este nevoie de declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator, magazinele sunt obligate să închidă la ora 21.00 – cu excepția farmaciilor şi a firmelor de livrare la domiciliu, iar angajatorii (firme și instituții) trebuie să organizeze munca de la domiciliu sau munca în ture.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.