ACTUALITATE 30 ianuarie 2020

Epava din centrul Întorsurii ar putea primi o nouă șansă

de Iulia Drăghici - Taraș | 3876 vizualizări

Se pare că proiectul autorității locale va primi o finanțare de 4,2 milioane de euro 

Uriașa clădire abandonată din centrul orașului Întorsura Buzăului, care ar fi trebuit să fie o casă de cultură cu sală de spectacole de 500 de locuri, ar putea primi o nouă șansă. Autoritățile din Întorsura Buzăului spun că proiectul, depus spre finanțare din fonduri europene, a făcut un pas înainte. Dacă se aprobă, 4,2 milioane de euro vor fi investiți în transformarea clădirii într-un centru multifuncțional. 

Aici își vor găsi locul și activități dedicate culturii, dar și cele de pe latura socială, destinate bătrânilor și copiilor, potrivit primarului Leca Băncilă. 

Ne-au anunțat că se dă drumul la finanțare și avem speranțe că vom primi bani pentru casa mare de cultură, dar și pentru Centrul Cultural, ateliere la Liceul „Nicolae Bălcescu” și pentru bazinul de înot. Pe fonduri europene vor fi făcute investițiile. Pentru centrul multifuncțional ne-au anunțat că se reevaluează dosarul. A fost evaluat o dată și a intrat pe lista de așteptare, acum doi ani. Acum, a trecut mai departe. Probabil că va trebui să reluăm expertiza, că au mai trecut niște ani, s-a mai degradat și intervin niște variabile. Părerea mea este că vom primi finanțare”, a mai spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul. 

Construcția a fost începută în 1992 cu scopul de a înființa aici o casă de cultură a orașului, dar din lipsă de bani, nu a mai fost finalizată niciodată. Actualul edil spune că pentru „mastodontul” abandonat s-au investit atunci 1,7 milioane de euro. De-a lungul timpului au existat chiar planuri de a transforma clădirea într-un bloc de locuințe sociale, însă nu s-a materializat ideea. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.