ACTUALITATE 25 august 2017

Enduro, tracțiune animală și concerte în aer liber la Sărbătoarea Bărcănenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 926 vizualizări

Aurel Tămaș, Aurel Moldoveanu, Cornelia Catanga și alții se numără printre invitații ediției a IX-a a evenimentului care va avea loc sâmbătă și duminică la Barcani

Zona Lughet din comuna Barcani va fi însuflețită din nou, în acest sfârșit de săptămână, 26 și 27 august, de miile de oameni așteptați să ia parte la a IX-a ediție a Sărbătorii Bărcănenilor.

De nouă ani încoace, nu există sfârșit de vară care să nu ureze un fierbinte „Bine v-am regăsit!” fiilor comunei Barcani, care fie sunt așteptați să revină din străinătate, fie și-au petrecut tot restul anului copleșiți de grijile de zi cu zi și nu au găsit timp să dea ochii cu ai lor. Astfel, e deja recunoscut faptul că, anual, la sfârșitul lunii august, autoritățile locale pregătesc mare petrecere mare, cu muzică, dans, jocuri, mâncare și băutură din belșug, și îi așteaptă cu brațele deschise pe cei pentru care comuna Barcani înseamnă „acasă”, dar nu numai.

Sărbătoarea Bărcănenilor revine și în acest an cu programele obișnuite, „Oina din Bătrâni”, „Întâlnirea enduriștilor din România”, expoziția de animale sau concursul de tracțiune animală, precum și cu mult așteptatele concerte de muzică populară, dar și cu noutăți. Printre noutățile ediției se numără prezența unui ansamblu folcloric din Republica Moldova.

„Vrem ca, de la an la an, serbarea să fie tot mai atractivă, întrucât e sărbătoarea lor, a bărcănenilor. Îi așteptăm pe toți fiii comunei să se întoarcă acasă. După cum am observat și din anii trecuți, aceasta este o întâlnire foarte iubită, așa că trebuie să fim la înălțime cu toate activitățile pe care le desfășurăm cu această ocazie”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul comunei Barcani, Gheorghe Marin.

Muzica populară preia controlul la Sărbătoarea Bărcănenilor

Aurel Tămaș, Aurel Moldoveanu, Cornelia Catanga, Ioana Dîrstar, Adrian Petrescu sau Ionuț Langa sunt capetele de afiș care promit muzică și voie bună, dar lista continuă cu nume bune ale muzicii populare din zona Buzaielor și nu numai.

„La această sărbătoare, vin cu drag de fiecare data când sunt invitată și timpul îmi permite. În sufletul meu este o mare bucurie când ajung acasă. Această bucurie, încărcată cu mare emoție, o simt de fiecare dată când cânt pe scena de acasă, pentru că știu că mă așteaptă oameni care mă prețuiesc și mă iubesc sincer, la fel cum îi prețuiesc și iubesc eu. Aștept să mă întâlnesc cu cât mai mulți oameni care îndrăgesc cântecele mele, să cântăm împreună, să jucăm, să fie voie bună, așa cum transmit și prin melodia „Zi lume ce vrei sa zici”. Mulțumesc mult pentru invitație domnului primar Marin Gheorghe și îl felicit pentru minunata sărbătoare pe care reușește să o organizeze an de an atât de frumos. Vă aștept cu drag!”, ne-a spus interpreta de muzică populară originară din Barcani, Ioana Dîrstar.

Campionii naționali la enduro vin la Barcani pentru „o prietenească”

Circa 100 de pasionați ai motorsportului sunt așteptați, sâmbătă, să ia parte la ediția din acest a evenimentului „EnduroAdventure”. Printre aceștia se numără atât campioni ai României la acest sport, dar și străini care vin chiar din Irlanda până la Barcani pentru a găsi aventura și adrenalina pe dealurile și traseele din pădurile comunei Barcani.

Potrivit organizatorilor, spectacolul nu este organizat sub formă de concurs, ci ca o activitate între prieteni și pasionați de sportul pe două roți.

Sărbătoarea Bărcănenilor se va încheia duminică seara, cu un foc de artificii. Activitățile care vor avea loc sâmbătă și duminică în comuna Barcani sunt prezentate în continuare.

Programul complet al evenimentului

Sâmbătă, 26 august:

10:00 – Oina din Bătrâni;

10:00 – Expoziție animale;

12:00 – Enduro Adventure, Întâlnirea enduriștilor din România;

12:00 – Concurs de tracțiune animală;

18:00 – Spectacol și bal de seară.

Duminică, 27 august:

12:00 -  Deschidere program;

12:50 - Corul vocal bărbătesc „Pădurenii” din Barcani și corul „Siteanca”;

13: 10 - La Obârșa Lotrului;

13: 45 - Ioana Dîrstar;

14.00 -  Aurel Tămaș;

15: 00 - Ansamblul de dansuri populare „Cununa Carpaților”;

15: 35 - Corul „Voievozii Munților” din Vâlcele;

15: 50 - Florin Filip;

16: 05 -  Cornelia Catanga;

16:55 - Ionuț Langa;

17: 45- Răciuleanca din Chișinău;

18:20 - Aurel Moldoveanu;

19:25 - Adrian Petrescu;

20:30 – Foc de artificii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.