ACTUALITATE 13 decembrie 2016

Emoţii pentru Horia Grama la redistribuirea mandatelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1116 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, aşteaptă cu emoţii procesul automat de redistribuire a mandatelor în Parlament. Potrivit acestuia, în cursul zilei de miercuri ar trebui să fie anunţat numele partidului care ar putea ocupa al patrulea fotoliu de deputat, respectiv al doilea de senator din partea judeţului Covasna. Horia Grama a mai declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca softul să decidă conform votului exprimat de majoritatea românilor din Covasna care au ieşit la vot, adică în favoarea PSD.

„În Covasna este foarte clar că al patrulea mandat de deputat revine unei formaţiuni româneşti şi bineînţeles, corect şi normal ar fi să revină PSD pentru că am avut de departe girul populaţiei şi al comunităţii româneşti de aici. (...) E absolut normal ca şi în Covasna şi în Harghita să existe reprezentanţi români în Parlament. Sunt „poveşti vânătoreşti” ideile conform cărora reprezentanţii comunităţii maghiare ar putea reprezenta interesele românilor. O vedem aici, pe plan local, că dacă noi nu ne luptăm pentru interesele noastre, nimeni nu o face”, a declarat Horia Grama.

Preşedintele PSD Covasna a mai precizat că strategia PSD din această campanie electorală a fost bazată pe o promovare a programului fără atacuri la alte partide sau la alte persoane şi că pe mai departe va lupta pentru îndeplinirea promisiunilor făcute alegătorilor.

„Noi considerăm că în această campanie ne-am făcut treaba aşa cum trebuie. Rămânem foarte obligaţi de ceea ce am promis şi vom depune toate eforturile ca promisiunile pe care le-am făcut, aşa cum a spus şi preşedintele partidului, să devină realitate. Este evident că, în urma alegerilor, Partidul Social Democrat va face următorul Guvern. Urmează să aşteptăm rezultatul oficial al voturilor. Un mandat de deputat şi un mandat de senator vor fi acordate la redistribuire judeţului Covasna şi sper din tot sufletul ca softul să reflecte în rezultatele care vor ieşi la redistribuire opţiunea şi voinţa Covasnei”, a spus acesta.

În timpul acestei campanii electorale, Horia Grama s-a luptat pentru cel de-al treilea mandat de deputat de Covasna. PSD a obţinut peste 10% din voturile covăsnenilor, fiind clasat ca al doilea partid din judeţ.

Potrivit normei de reprezentare, judeţului Covasna îi revin patru mandate de deputaţi şi două de senatori. Trei mandate de deputaţi şi unul de senator îi revin UDMR care la alegerile de duminică a obţinut un scor de peste 74%.

Teme articol: parlament PSD grama alocare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lili, 15 decembrie 2016
Pentru votantii PSD, "luati" de la PSD inca una!! "Partidul Social Democrat a câştigat alegerile parlamentare, obținând peste 45% din voturile românilor, atât la Camera Deputaților, cât și citeste integral
lili, 14 decembrie 2016
Am uitat ceva! Cum i-a raspuns Premierul Dacian Ciolos liderului Liviu Dragnea?! "PSD sa-si respecte promisiunile electorale! NU ne vom atinge de Codul Fiscal!" Adica, scaderile de taxe citeste integral
lili, 14 decembrie 2016
Alo, dle Grama, s-a terminat campania, s-a terminat cu minciunile, cu prostirea oamenilor! Semnalul l-a dat ieri chiar liderul vostru, Liviu Dragnea, care i-a cerut Premierului Ciolos sa AMANE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.