ACTUALITATE 2 septembrie 2012

Emil Pantelimon este noul consilier al ministrului Culturii

de Covasna Media | 743 vizualizări
Ministrul Puiu Hașotti l-a numit pe președintele Tineretului Liberal din Covasna în funcția de consilier personal. La finele săptămânii trecute, ministrul Culturii, Puiu Hașotti, l-a numit pe președintele Tineretului Liberal din Covasna, Emil Pantelimon, în funcția de consilier al Ministrului Culturii.

Ministrul Puiu Hașotti l-a numit pe președintele Tineretului Liberal din Covasna în funcția de consilier personal.

La finele săptămânii trecute, ministrul Culturii, Puiu Hașotti, l-a numit pe președintele Tineretului Liberal din Covasna, Emil Pantelimon, în funcția de consilier al Ministrului Culturii. Cu o activitate bogată pe cultură și politică, Emil Pantelimon este cunoscut în prezent ca unul dintre cei mai activi tineri din județul Covasna, numele său fiind reprezentativ pentru evenimente culturale de marcă ale comunității, iar două dintre acestea sunt Seri Albastre și Festivalul Adolescent. Dincolo de activitățile la nivel local – care nu sunt de ignorat, evenimente precum Seri Albastre aducând Sfântu Gheorghe și Arcușul în prim-plan la nivel național, Emil Pantelimon s-a implicat și în alte activități care au depășit granițele județului; acestea, alături de activitatea sa politică în cadrul PNL, au dat roade, astfel că tânărul din Sfântu Gheorghe a devenit, la numai 23 de ani, unul dintre consilierii ministrului Puiu Hașotti. Despre această nouă responsabilitate am stat de vorbă cu Emil, care a răspuns câtorva întrebări legate de noua sa postură.

 

– În ce context a avut loc numirea ta ca şi consilier al ministrului Culturii?

– Din anul 2010 fac parte din „Guvernul din umbră al PNL”, ocupând funcția de Președinte al Comisiei pentru Imaginea Culturală a României. În anul 2010 am participat activ la concepera și redactarea capitolului Cultură din Programul Politic al PNL – Pentru o nouă economie. Pe de altă parte, în ultimii șapte ani, implicarea mea în viața culturală a comunității covăsnene – și nu numai, a fost din ce în ce mai consistentă, contactele cu lumea culturală devenind aproape prioritare în viața de zi cu zi, atât în mediul politic, cât și în cel nonguvernamental. În acest context mi-a fost propus să ocup un astfel de rol.

 

– Ce înseamnă acest lucru pentru tine, din punct de vedere profesional și personal? Implicit, ce crezi că înseamnă pentru Sfântu Gheorghe faptul că, iată, a dat unul dintre consilierii Ministrului Culturii?

– Pentru mine este o nouă provocare organizatorică. După ce anul trecut am ridicat nivelul activităților mele lucrând ca asistent al managerului general al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, nu pot spune decât că este o nouă provocare pe care îmi doresc să o duc la bun sfârșit cu profesionalism și seriozitate. Din punct de vedere personal, acest post este un pas înainte în motivația mea de a continua munca în managementul cultural. Este un motiv în plus să rămân în țară și să încerc să schimb în bine ceea ce e de schimbat. Pentru Sfântu Gheorghe sper să fiu un nou canal de comunicare prin care ideile bune ale comunității care au legătură cu domeniul cultural, să ajungă și la București.

 

– Care sunt punctele în care crezi că vei putea interveni pe lângă ministru, în calitate de consilier? Mă refer inclusiv la proiecte din județ, de exemplu situația Teatrului Andrei Mureșanu.

– Ideea este foarte simplă. Eu îmi voi duce la îndeplinire sarcinile care mi se vor trasa și voi promova proiectele comunității care au nevoie de sprijinul și atenția Ministerului, chiar dacă funcția pe care o ocup nu este una reprezentativă. Cu atât mai mult, voi prezenta de fiecare dată când este nevoie situația realităților din comunitatea covăsneană, așa cum am perceput-o eu în ultima perioadă de timp. Sunt un promotor al normalității și al reflectării corecte la București a realităților din teritoriu. Referitor la Teatrul Andrei Mureșanu, vă împărtășesc intenția de a promova proiectul pe care instituția îl va avea pentru noul sediu.

Sunt un fan al teatrului și cred că susținerea acestuia este o prioritate.

 

– Ce mesaj ai pentru tinerii din Sfântu Gheorghe care în prezent se uită admirativ la tine?

– Tinerii din Sfântu Gheorghe sunt deosebiți. Am avut șansa să cresc alături de generații diferite și să învăț foarte multe lucruri atât de la ei, cât și constrâns de circumstanțele organizatorice prin care am trecut împreună. Îmi este aproape imposibil să dau sfaturi gene raliste. Cu toate acestea, le transmit că, în opinia mea, implicarea în viața comunității este cel mai important aspect al formării civice individuale. Este cea mai simplă cale prin care poți să deprinzi anume calități organizatorice și să obții o viziune din ce în ce mai completă

des pre lucrurile din jur. Iar Sfântu Gheorghe este un asemenea loc în care te poți dezvolta din plin în această direcție a implicării civice. Sper ca fiecare dintre ei să aprecieze din plin asta, indiferent unde îi vor purta în viitor pașii.

 

– Din câte știi până acum, care va fi sfera ta de activitate ca și consilier?

– Săptămâna aceasta este una organizatorică din acest punct de vedere. Cel mai probabil mă voi ocupa de câteva segmente care au tangențe cu comunicarea și artele spectacolului.

 

– Ce relație ai avut până acum cu ministrul Culturii, Puiu Haşotti?

– Niciuna.

(Preluat de pe www.monicavajna.wordpress.com)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.