ACTUALITATE 27 decembrie 2016

Elevii din Brădet au adunat și împărțit „Zâmbete la kilogram”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2129 vizualizări

În joia de dinaintea Crăciunului, respectiv în 22 decembrie, Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia” din Brădet a încheiat prima ediție a campaniei „Zâmbete la kilogram”. Ajutați de părinți și voluntarii organizației „Crucea Roșie”, subfiliala Întorsura Buzăului, cadrele didactice și elevii implicați în proiect au pornit prin sat să împartă cadourile pregătite pentru cei nevoiași.

„O mare satisfacție este ceea ce simțim acum la finalizarea acestui proiect. Am pornit cu gândul Bradet 2să aducem zâmbete și bucurie pe chipul consătenilor noștri, al bătrânilor și copiilor și de a da un sens palpabil a ceea ce numim Spiritul Crăciunului. Am primit sprijin și din partea părinților care au participat la repartizarea pachetelor. Am fost surprinși de faptul că la 93 de ani încă mai poți avea simțul umorului, am văzut diferite forme de manifestare a primirii unui dar. Unora nu le venea să creadă că e pentru ei, ba chiar întrebau ce trebuie să facă sau ce să ne dea în schimb. Ar fi multe de spus. Este primul proiect de genul acesta, dar cu siguranță vor mai urma și altele”, ne-a declarat unul dintre coordonatorii proiectului.

Proiectul s-a derulat în perioada 5–22 decembrie. În perioada 5–9 decembrie, participanții au făcut vizite la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Brădet, unde au aflat informații despre Biserică și despre semnificația Crăciunului, iar copiii au fost spovediți și împărtășiți. În 12–15 decembrie s-au realizat activități colective de pregătire a programului artistic dedicat Crăciunului, a produselor decorative și împodobirea bradului de Crăciun în incinta Bisericii satului Brădet. În 22 decembrie s-au distribuit cadourile de Crăciun, realizate din donațiile primite de la elevi și părinți, constând în alimente, dar și jucării, colectate la nivelul școlii.

„Prin organizarea acțiunii umanitare „Zâmbete la kilogram” ne dorim ca, de la cei mai mici, preșcolarii, până la cei mai mari, clasa a VIII-a, să reușim prin contribuția fiecăruia cu un minim de efort economic să strângem alimente pe care să le dăruim în preajma sărbătorilor de iarnă familiilor din acest sat cu o situație materială precară, cu gândul de a aduce un zâmbet pe fețele lor, cu un gest care să aducă în casele lor spiritul Crăciunului. De asemenea, am colectat jucării donate de către copiii acestei școli, iar acestea vor fi dăruite grădiniței din școala noastră, în care frecventează un număr mare de copii, jucării care reprezintă partenerii ideali în lumea poveștilor și a cunoașterii”, transmit coordonatorii proiectului, cadrele didactice de la școala din Brădet.Bradet 3

Tot în cadrul proiectului, elevii din Brădet implicați în activități au fost răsplătiți de Primăria Întorsura Buzăului cu daruri, dar și cu un brad.

Proiectul educațional este realizat de unitatea de învățământ din Brădet, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din sat, Primăria Orașului Întorsura Buzăului și Societatea Națională de „Cruce Roșie” – subfiliala Întorsura Buzăului.

Teme articol: crucea rosie Bradet zambete
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.