ACTUALITATE 26 octombrie 2018

Elevii din Bobocea au sărbătorit Ziua Armatei la Alba Iulia

de Iulia Drăghici - Taraș | 1178 vizualizări

Cei care au dorit într-adevăr să celebreze Ziua Armatei în Anul Centenarului, chiar dacă la nivelul județului Covasna nu a avut loc niciun astfel de eveniment public, au găsit soluții. Un grup de 50 de persoane, 43 de elevi și 7 profesori de la Școala din Bobocea, Sita Buzăului, a participat la festivitatea închinată Zilei Armatei la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, unde au depus o coroană de flori.  

Grupul de la școala din Bobocea a fost format din copii de toate vârstele, de la clasa pregătitoare, la a VIII-a. Toți deopotrivă au aflat astfel importanța zilei de 25 octombrie și tripla semnificație pe care aceasta o poartă: eliberarea orașului Carei, ziua de naștere a regelui Mihai și ziua Armatei.

Ziua Armatei Române este un moment de aducere-aminte şi de recunoștință pentru eroii care s-au jertfit pentru ca noi să ne bucurăm de libertate, de independență şi unitate. Anul acesta, cred, locul cel mai potrivit pentru a marca această sărbătoare este capitala Marii Uniri. Într-un an în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire am dorit să refacem drumul pe care strămoșii noștri din zona Buzaielor l-au străbătut pentru a fi martori la semnarea acestui act istoric.

Participarea noastră la festivitatea de astăzi a fost pentru copii o lecție solemnă, dar caldă de patriotism pe care o vor păstra în suflet toată viața”, ne-a declarat una dintre cadrele didactice însoțitoare, Laura Mitrofan.

Școala din Bobocea este renumită în județ, dar și în țară, pentru acțiunile umanitare pe care le desfășoară pentru elevii instituției care provin din medii defavorizate. Cea mai recunoscută acțiune a început în vară cu o excursie în orașul Brașov, loc unde copiii nu fuseseră niciodată și s-a materializat și cu o excursie la mare, în septembrie, cu sprijinul unor sponsori inimoși, impresionați de povestea celor mici.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.