ACTUALITATE 7 mai 2017

Elevii covăsneni se pot înscrie pentru bursele RGT

de Sever Ioan Miu | 1178 vizualizări

RGT România acordă în acest an 30 de burse în valoare de 2.500 de lei pentru anul şcolar viitor

Elevii talentați din județul Covasna pot candida pentru bursele oferite de către Ready Garment Technology România în parteneriat cu Asociația Bobita din Târgu Secuiesc. Dacă anul trecut 18 copii au primit burse de la RGT, anul acesta 30 de copii vor primi astfel de ajutoare.

Bursele vor fi acordate la două categorii de rezultate. Pe de-o parte, vor fi răsplătiți copiii din clasele I-XII cu rezultate excelente individuale în domeniul sportului sau artelor. Totodată, vor fi răsplătiți și elevii din clasele V-XII pentru rezultate remarcabile școlare și extrașcolare. În acest caz, bursele se acordă pentru rezultate excelente în învățământ sau pentru cei care au participat la diferite olimpiade și concursuri organizate de instituții acreditate din România sau internaționale. Bursierii primesc sponsorizări sub formă de sprijin financiar. Toți câștigătorii vor obține, individual, o finanțare în valoare de 2.500 de lei, suma fiind împărțită în 10 rate lunare de câte 250 de lei acordate în perioada septembrie 2017 – iunie 2018. În total, se vor aloca 30 de burse, deopotrivă pentru copiii angajaților RGT, ca și pentru alți copii talentați din județul nostru.

Dosarul de aplicare (candidatură) va trebui să conțină formularul de aplicare, adeverința din care reiese că frecventează o instituție de școlarizare, precum și o copie xerox a certificatului de naștere sau cartea de identitate a candidatului. Totodată, în dosar se va afla și o declarație a părintelui sau reprezentantului legal, din care reiese că sunt de acord ca acest copil să participe la programul de burse. În același dosar de candidatură vor fi incluse și Scrisoare de recomandare din partea unui profesor sau mentor, precum și lista rezultatelor anterioare, organizate în tabel. Pentru a ilustra rezultatele anterioare, se pot atașa fotografii, materiale video despre activități pe suport CD sau DVD, apariții în mass-media în ultimele 12 luni despre rezultatele candidatului. De asemenea, se poate atașa fotocopia diplomelor obținute la olimpiade, concursuri, campionate în ultimii doi ani – diplome emise de instituții de învățământ acreditate, cluburi sportive, concursuri județene, campionate naționale, campionate europene, cupe mondiale, olimpiade de tineret, concurs de creație, festivaluri naționale și internaționale, expoziții, precum și lista lucrărilor științifice dacă e cazul.

Dosarul de aplicare trebuie trimis la Asociația Bobita, pe adresa poștală: Târgu Secuiesc, OP1, CP10. Perioada de depunere a dosarelor este între 15 mai și 15 iunie, iar anunțarea câștigătorilor va avea loc în ziua de 1 iulie 2017.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.