ACTUALITATE 7 iunie 2016

Elevii covăsneni reprezintă România la un concurs european

de Iulia Drăghici - Taraș | 956 vizualizări

Un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi un altul de la Liceul Teoretic „Székely Mikó” participă la un concurs european iniţiat de EU Science Hub – Joint Research Centre, instituţie a Comisiei Europene. Prin sprijinul nostru, un elev poate să câştige chiar şi o excursie la Bruxelles.

Cele două instituţii de învăţământ din Sfântu Gheorghe sunt singurele şcoli din România înscrise în concurs. Alături de acestea mai participă şcoli din Londra – Marea Britanie, Ierusalim – Israel, Barcelona – Spania, Mahis şi Amman – ambele din Iordania.

Pentru competiţia care se numeşte „Problemele apei văzute prin ochii copiilor”, elevii au desenat, după perspectiva şi abilităţile lor, relaţia cu apa şi problemele pe care le poate genera lipsa acesteia. CNMV are înscrise în concurs 18 desene, iar „Székely Mikó” 14. Acestea sunt disponibile pe pagina de Facebook a organizatorilor: EU Science Hub – Joint Research Centre.

Potrivit Doinei Gheorghincă, profesor pentru învăţământ primar la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, clasamentul desenelor se face în funcţie de număr de like-uri. Primele cinci cele mai apreciate desene vor fi publicate într-un atlas internaţional. Desenul de pe locul I, nu numai că va fi publicat pe coperta acestuia, ba mai mult, autorul lui va câştiga şi o excursie de trei persoane la Bruxelles. „Ceea ce i-a atras cel mai mult pe copii a fost excursia la Bruxelles”, a spus Doina Gheorghincă.

În ceea ce priveşte data limită, potrivit profesoarei de la CNMV, voturile prin like-uri pot fi trimise în toată luna iunie.

Invitaţia de a participa la competiţie a venit din partea instituţiilor locale, respectiv Primăria oraşului Sfântu Gheorghe şi Gospodărie Comunală S.A. „Noi am primit informaţia din partea Primăriei şi de la direcţia de gospodărire a apei. Reprezentanţii instituţiilor au venit la noi şi au prezentat copiilor câteva reguli de protejare, de economisire, de gospodărire a apelor. După aceea ne-au propus să facem nişte desene”, a spus Doina Gheorghincă.

Joint Research Centre este instituţia care contribuie direct, prin cercetările sale, la generarea unui mediu sănătos şi sigur, la asigurarea de rezerve de energie, sustenabilitatea mobilităţii şi sănătatea şi protecţia consumatorului. Science Hub este platforma care aduce la un loc toate informaţiile derulate de instituţiile europene, potrivit site-ului Comisiei Europene.

Teme articol: Covasna elevi Romania concurs
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.