ACTUALITATE 31 martie 2016

Elevii covăsneni au învăţat educaţie financiară de la BNR

de Iulia Drăghici - Taraș | 660 vizualizări

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României din Braşov au organizat activităţi de educaţie pe teme financiar – bancare pentru 244 de elevi şi profesori din judeţul Covasna. Evenimentul, desfăşurat în perioada 22-25 martie, a fost inclus în programul „Global Money Week”, organizat la nivel naţional de BNR, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Child and Youth Finance International (CYFI).

Instituţiile covăsnene de învăţământ implicate în acest proiect au fost Liceul Tehnologic Administrativ şi Economic „Berde Aron”,  Școala Gimnazială „Nicoale Colan”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, toate din Sfântu Gheorghe, dar şi Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din localitatea Valea Mare.

Potrivit comunicatului de presă transmis de organizatori, activităţile au fost organizate şi la şcolile din judeţul nostru datorită numărului mare de solicitări venite atât din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, cât şi a profesorilor şi elevilor.

„Global City Week” a fost organizat la nivel naţional în perioada 14-25 martie 2016. „Evenimentele s-au desfăşurat în cadrul unui proiect mai amplu de educaţie financiară iniţiat de BNR – „Să vorbim despre bani şi bănci” și au fost organizate la nivelul întregii țări, în mediul urban şi rural, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. În premieră, reprezentanţi ai Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi din România (CFA Romania) s-au alăturat echipelor BNR pentru a susține prezentări pe teme financiar-bancare în unități școlare din județele Teleorman, Giurgiu și Dâmbovița”, notează iniţiatorii proiectului.

Comunicatul de presă notează şi faptul că acesta  „este al treilea an consecutiv în care BNR participă la programul GMW, iar succesul activităților derulate în cadrul acestui parteneriat a fost recunoscut la nivel internațional prin câștigarea trofeului „Global Money Week” Award 2014 pentru Europa”.

Proiectele educaţionale, derulate ca parte integrantă a activităţii de comunicare externă a Băncii Naţionale a României, îşi propun ca obiectiv „creşterea nivelului de educaţie financiară a publicului, contribuind la o mai bună înţelegere şi la o evaluare corectă a unor aspecte economice şi financiare.”

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.