ACTUALITATE 12 februarie 2015

Elena Udrea a fost arestată preventiv

de Covasna Media | 125 vizualizări

Elena Udrea a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul Microsoft. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Supreme în urma unei şedinţe de judecată ce a durat 5 ore şi deja mandatul a fost contestat de apărătorii deputatului. Aceştia aveau 48 de ore la dispoziţie ca să o facă. Judecătorii şi-au motivat decizia prin acuzaţiile de trafic de influenţă aduse Elenei Udrea şi prin faptul că aceasta a încălcat regimul controlului judiciar. În referatul lor, procurorii spun că fosta candidată la preşedinţie a luat, în 2009, mită 9 milioane de euro pentru a-şi folosi influenţa în Guvern pentru contractul cu Microsoft. Iar banii ar fi ajuns apoi în conturile Partidului Democrat Liberal. Instanţa nu a luat în considerare şi acuzaţia de spălare de bani.

După cum a precizat şi unul dintre avocaţii fostului ministru, instanţa nu a luat în considerare şi acuzaţia de spălare de bani. În referatul lor, procurorii spun că fosta candidată la preşedinţie a luat, în 2009, mită nouă milioane de euro ca să-şi folosească influenţa în Guvern pentru contractul cu Microsoft. Iar banii ar fi ajuns apoi în conturile PDL.

Udrea a făcut o completare la declarația de ieri de la DNA, doar simple precizări. A răspuns întrebărilor puse de procurori și judecători. Sunt simple acuzații. Grave, dar în sprijinul acestor afirmații sunt simple supoziții, nu există probe. Despre cazul Pescariu – nu există documente, în afara unui înscris olograf ridicat de la Pescariu, care conține două inițiale, EU, și suma de 500.000. Ăsta este tot probatoriul”, a declarat Marius Sebastian Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 12 februarie 2015
In 2009, banii din mita luata de madam Udrea au ajuns in conturile PDL, numai ca era campanie prezidentiala, adica banii au ajuns la campania prezidentiala a lui Traian Basescu, din 2009!! Adica, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.