ACTUALITATE 25 mai 2015

„Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”

de Covasna Media | 51 vizualizări

La Palatul Copiilor din Sf. Gheorghe a avut loc vineri etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizat de Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier din cadrul I.P.J. Covasna, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Scopul competiţiei a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

La concurs au participat 4 unităţi şcolare din judeţul Covasna reprezentate de echipaje compuse din 4 elevi, echipaje care au avut de parcurs trei probe: o probă teoretică, o probă de îndemânare, o probă în parcul – şcoală.

Proba teoretică a urmărit verificarea cunoştinţelor participanţilor cu privire la normele rutiere şi acordarea măsurilor de prim-ajutor şi a constat în completarea de către fiecare participant a unui chestionar cu 10 întrebări, în limita a 20 minute, cu grad de dificultate corespunzător fiecărei categorii de vârstă.

Proba de îndemânare a constat în parcurgerea cu bicicleta, contra timp, a traseului cu obstacole, special amenajat în poligonul din curtea Palatului Copiilor, din care nu a lipsit trecerea în zig-zag printre jaloane şi cumpănă, ce a urmărit verificarea îndemânării elevilor la manevrarea bicicletei printre obstacole.

Proba derulată în parcul – şcoală a urmărit modul de respectare de către participanţi şi arbitrii a normelor rutiere referitoare la circulaţia bicicletelor pe drumurile publice.

În urma celor trei probe, juriul a desemnat câştigătorii, astfel: Locul I a fost adjudecat de reprezentanţii echipei comune a Şc. G. „Gödri Ferenc” şi L.T. „Constantin Brâncuşi” , locul al II-lea de echipa 1 a Clubului Elevilor Sf. Gheorghe, iar locul al III-lea a fost ocupat de echipa 2 a Clubului Elevilor Sf. Gheorghe .

Câştigătorii au primit premii în bani, oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Această etapă judeţeană a reprezentat un bun prilej pentru reacomodarea în ceea ce priveşte condiţiile acestui concurs, având în vedere faptul că, în cursul lunii iulie, municipiul Sf. Gheorghe va fi gazda etapei naţionale.

Prin astfel de activităţi, poliţiştii speră să conştientizeze atât elevii cât şi cadrele didactice de necesitatea formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.