ACTUALITATE 7 martie 2017

Eduard Riti a participat la Campionatul European de Snooker din Cipru

de Iulia Drăghici - Taraș | 1641 vizualizări

Covăsneanul Eduard Riti, în vârstă de 11 ani, a participat în perioada 5–8 martie a.c. la Campionatul European de Snooker 2017 din Nicosia, Cipru, la categoria U18. În cadrul competiţiei, acesta a reuşit o victorie cu 3-0 într-un meci disputat împotriva lui Mike Ebbe, un olandez, în vârstă de 17 ani.

„Eduard a ajuns aici prin Federația Română de Snooker din București alături de încă cinci jucători, el fiind cel mai mic din grupă. La primul meci a obţinut şi prima victorie la un campionat de așa nivel cu jucători mult mai experimentați și mai mari (diferențe de vârstă de până la şapte ani). (...) El are gânduri foarte mari. Și îl încurajează și cei care îl văd, pentru că se pare că are un talent deosebit”, ne-a spus tatăl lui Eduard, Roberto Riti.

La finele anului trecut, Eduard a terminat pe locul 1 în Divizia secundă Braşov la Clubul Black Pot. Astfel, acesta a trecut în Liga braşoveană şi acum îi are de înfruntat pe cei mai experimentaţi jucători din acest oraş, care au vârste chiar şi de peste 30 de ani.

Mai mult, în decembrie Eduard Riti a obţinut titlul de vicecampion naţional din partea Federaţiei Române de Snooker din Bucureşti.

Lista reuşitelor lui Eduard continuă, pentru că vara trecută a făcut parte din Lotul Național al României la Campionatul Mondial de Snooker U18, organizat la Mol, Belgia, fiind, de altfel, cel mai tânăr sportiv din ţară, dar şi printre cei mai tineri din competiţie. Anterior acestui campionat, Eduard a participat şi la Europenele din Polonia, din februarie 2016.

Tânărul din Sfântu Gheorghe a început să practice snooker de la vârsta de 9 ani, iar imediat după aceea a câştigat un campionat local în Braşov, în fața unui adversar trecut de 35 de ani.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.