ACTUALITATE 9 ianuarie 2014

EDITORIAL. Divorţuri şi căsătorii de probă

de Dumitru Manolăchescu | 58 vizualizări

Dumitru Manolăchescu

...sau „Să fie bine ca să nu fie rău”, ca să ancorăm direct în portul maritim Constanţa, adică în centrul Imperiului Hagi-Becali. Pentru ei anul 2014 a început perfect, printr-un mariaj oarecum anunţat între deţinutul George Becali şi clubul de fotbal Viitorul, patronat de Gheorghe Hagi. Dacă şefii de la închisoarea Poarta Albă, unde-şi ispăşeşte o parte din pedeapsă Becali, vor binevoi, deţinutul de lux va putea ieşi la muncă în oraş, la clubul naşului Hagi (sau finului, nu mai ştiu exact, oricum, sunt rude de sânge machidon, ceea ce la ei e foarte important). Nu se ştie exact ce-ar urma să facă Becali la stadionul sau clubul lui Hagi (am văzut titluri de genul „Becali va munci cu cârca la Hagi”, ceea ce mi se pare o aiureală pentru că Hagi n-are o mină de sare sau de cărbuni, ci un club de fotbal), dar e sigur că patronului Stelei i s-ar lumina şi trupul, şi mintea îmbâcsite de aerul greu din puşcărie. Ceea ce, la urma-urmei, nici n-ar fi rău, gândindu-mă, de pildă, că atât viitorul echipei Steaua, cât şi viitorul Viitorului ar fi oarecum asigurate din punct de vedere financiar.

Un „divorţ” care m-a luat oarecum pe nepregătite – spre deosebire de cel dintre Victor Slav şi Bianca Drăguşanu, anunţat încă înaintea nunţii celor doi – este unul de natură politică, dintre Ion Iliescu şi Adrian Năstase. „Bătrânul edecar”, cum l-a numit Băsescu pe Iliescu, l-a părăsit pe repetentul Năstase (zic repetent pentru că va repeta un an de închisoare), afirmând că încă preşedintele Consiliului Naţional al PSD nu este un condamnat politic, ci unul de drept comun (n-a zis-o chiar aşa, dar ăsta e mesajul). Mesaj care, cu siguranţă, nu i-a plăcut deloc lui Victor Ponta, după ce acesta din urmă jurase şi garantase cu fosta lui funcţie de procuror că procesul lui Năstase este unul politic, comandat de inamicul public nr. 1 al naţiunii, stăpânul tuturor serviciilor secrete, al tuturor procurorilor şi judecătorilor, preşedintele Băsescu. Păi pe câte voci se cântă în corul ăsta, dragi tovarăşi şi pretini?!

Ce urmează? Ia să vedem, ne-am putea gândi, de pildă, la o căsătorie de probă între divorţata Bianca şi ciobanul Ghiţă, viitor candidat la preşedinţia României din partea partidelor de dreapta, că tot nu are Băsescu pe cine propune pentru înalta funcţie. Ghiţă ar câştiga alegerile, pentru că dreapta câştigă întotdeauna, iar Bianca ar deveni prima doamnă a ţării. Ce Botezatu, ce Cristea, ce Slav?!

Sau am putea presupune că Becali divorţează de Steaua şi ia Viitorul în piept... Sau ce-aţi zice de un divorţ între Vasile Blaga şi P.D.L., urmat la scurtă vreme de o căsătorie Elena Udrea – P.D.L.?!

În micul şi sprinţarul nostru judeţ se pot bănui o căsătorie şi-un divorţ. Politice amândouă: divorţul se va pronunţa între P.N.L. şi P.S.D., iar căsătoria se va oficia, aproape în acelaşi timp, între P.S.D. şi U.D.M.R.

Iată ce înseamnă în traducere liberă „să fie bine, ca să nu fie rău”. Ceea ce, desigur, vă dorim şi dumneavoastră!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.