ACTUALITATE 30 august 2016

EDITORIAL. Ce-mi place să fiu nebun!

de Dumitru Manolăchescu | 188 vizualizări

Nu o fac prea des, dar o fac: mă simt un nebun şi jumătate când mi se spune că „trebuie să fii nebun să nu ţi-l doreşti lider pe Victor Ponta”. Cine zice aiureala asta? Un alt urmărit penal, pe care, nu se ştie din ce motive, Justiţia română îl lasă încă în libertate. Mai exact, şeful Comisiei de control al SRI din Parlament, Sebastian Ghiţă.

Bun, e părerea lui şi-i treaba lui de ce-l place şi cât îi e de dator lui Ponta. Problema e însă ceva mai complicată, mai „lucrată”. Se pregăteşte o debarcare serioasă de pesedişti la partidul „naţionalistului” Bogdan Diaconu, un fost pesedist înstăpânit vremelnic pe Partidului România Unită. Acest Diaconu s-a dorit un urmaş al tribunului Vadim Tudor, omul care a reuşit, împreună cu Gheorghe Funar, să decredibilizeze până şi ideea de naţionalism. N-a reuşit să fie un alt Vadim, n-are stofă pentru asta, n-are discurs, n-are pe vino-ncoa – calitate electorală importantă.

Are, în schimb, o Europă care tremură de frica imigranţilor şi a capitalului străin. O Europă în care partidele naţionaliste o duc din ce în ce mai bine, ceea ce te duce cu gândul la alte vremuri, la alţi lideri autoritari ai lumii, la războaie şi lagăre de exterminare. Lucruri triste, pe care n-ar mai trebui să le trăim. Dar uite că Ungaria ridică din ce în ce mai multe garduri de sârmă ghimpată la graniţe, Serbia începe să facă la fel şi nimeni nu le condamnă, dimpotrivă, electoratul din aceste ţări pare a aprecia izolarea ca o măsură firească faţă de „noua migraţie a popoarelor”.

Iar partidele care clamează „revenirea la capitalul autohton”, „puterea poporului” şi „ticăloşia străinilor care ne-au distrus valorile” proliferează. Se simt bine, discursul lor e văzut, auzit, eventual povestit şi asta e suficient pentru unii ca Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi alţi pesedişti-peunerişti care nu se mai regăsesc în Partidul Veşnic Conducător, nişte oportunişti politici, să părăsească barca spartă în speranţa că naţionalismul le va deschide noi orizonturi. Hopa-ţopa, ne-am săturat de capitalul străin, vrem capital românesc şi-un partid în care „să putem gândi şi vorbi liber” – zice Ghiţă. O fi PRU partidul ăsta? S-or fi lămurit cei doi foşti corifei ai PSD, lângă care se aliniază Geoană, Sturzu şi alte epave ale politichiei româneşti, că Liviu Dragnea şi social-democraţii sunt vânduţi capitalului străin?! Şi dacă-i aşa, chiar cred că poporul alegător, ameţit şi manipulat cum e, va pune botul la „găselniţa” cu Ponta-Ghiţă naţionalişti luminaţi şi apărători ai capitalului românesc?!

De fapt, de ce-ar crede alegătorii minciunile astea? Ce autoritate are un fost premier, care a vândut pe nimic o mare rafinărie românească unui consorţiu străin (nu, nu american...), să acuze alte partide că sunt vândute capitalului străin?! Şi ce autoritate are un parlamentar, prieten bun cu fostul premier, care s-a îmbogăţit de pe urma unor afaceri păguboase pentru săracul stat român, să vorbească despre străinii care ne-au invadat economia, finanţele şi ne-au distrus valorile tradiţionale?! Da, are dreptate Ghiţă, România nu-i bine, dar cine a guvernat-o şi condus-o vreo 15 ani din 25? N-o fi auzit 'mnealui de epoca Iliescu, de epoca Năstase, de epoca Ponta, de epoca Hrebenciuc?! De unde-or fi răsărit aceşti mari conducători de guverne şi de ţară, din spuma mării?

Sunt curios cum vor evolua negocierile dintre Ghiţă-Ponta şi Diaconu. Nu cred să se-ntâmple mare lucru în toamna asta, că nu prea mai e timp ca românii naţionalişti să înţeleagă „sacrificiul” corifeilor, obligaţi de situaţie să migreze de la un partid mare, la unul aproape necunoscut. Cât despre nebunii care, aidoma mie, nu şi-l doresc pe Victor Ponta şef de partid, de minister, de guvern, de ţară ori de scară de bloc, ei bine, dom’ Ghiţă, nebunii ăştia au doar o vorbă să te mai întrebe: când vă luaţi voi doi de mânuţă să faceţi o plimbare pe la penitenciarul Rahova?! Abia ăsta ar fi un sacrificiu important şi necesar pentru România! Că despre cât valorează naţionalismul vostru luminat, ne-am dumirit de multişor.

 

 

Teme articol: Ghita partid POLITICĂ ponta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.