ACTUALITATE 1 martie 2016

Ediţie de suflet la Covalact Saint George City of Debate X

de Iulia Drăghici - Taraș | 619 vizualizări

„Simt o mândrie pentru oraşul Sfântu Gheorghe, pentru că a fost capabil să găzduiască atâtea ediţii şi să aducă la un alt nivel organizarea unor competiţii de dezbateri”, Mădălin Guruianu

Pregătirile pentru a X-a ediţie a celei mai importante competiții de dezbateri din România se apropie de final. În acest sfârșit de săptămână, respectiv în 4-6 martie, la Sfântu Gheorghe se desfășoară Covalact Saint George City of Debate X, la care sunt aşteptate 100 de echipe din toată ţara.

„Pentru mine este o ediţie de suflet. O consider ca o încheiere a unui ciclu de 10 ediţii. Când am început, în sinea mea mi-am promis că, dacă durează zece ani, înseamnă că va dura pentru totdeauna. Indiferent dacă mă voi ocupa sau nu în continuare, eu sunt convins că Saint George City of Debate a căpătat un renume extraordinar în ţară şi cred că nu există niciun debater de succes care să nu fi trecut ca participant, ca arbitru sau ca însoţitor pe la vreuna dintre ediţiile noastre. Evident, acest lucru mă face să simt o mândrie pentru oraşul Sfântu Gheorghe, pentru că a fost capabil să găzduiască atâtea ediţii şi să aducă la un alt nivel organizarea unor competiţii de dezbateri. Sperăm ca surprizele de anul acesta să seteze nişte bariere care să nu mai poată fi înlăturate de niciun fel de organizator de competiţii, adică să devină nişte chestiuni obligatoriu de avut în portofoliu în momentul în care organizezi o competiţie”, ne-a declarat iniţiatorul şi principalul organizator al evenimentului, Mădălin Guruianu.

Excursie la Viena şi concerte de 1 Mai la Mamaia

„Cel mai bun vorbitor” al celei de-a X-a ediţii a Saint George City of Debate va câştiga o excursie de două persoane, pentru trei zile şi două nopţi, la Viena. În plus, organizatorii pun la bătaie 4 invitaţii duble la „The Mission Dance Weekend”, organizat de 1 Mai la Mamaia, care pot fi câştigate prin tragere la sorţi la Silent Party-ul de sâmbătă seara.

De asemenea, fiecare participant la Covalact Saint George City of Debate X va primi medalii, diplome, câte un abonament pe un an la revista de analiză „Sinteza”, agende, pixuri, tricouri, hartă şi sticker.

Moţiuni

Cele trei moţiuni anunţate pentru competiţia din acest an sunt: „AP ar utiliza o parte substanţială din bugetul alocat învăţământului superior pentru a subvenţiona stagii de practică plătite în cadrul companiilor”, „AP crede că paradigma capitalistă este incompatibilă cu o societate echitabilă” şi „Acest Parlament, ca femeie, nu ar vota-o pe Hillary Clinton”.

Cea mai mare competiţie naţională de dezbateri aşteaptă în acest an 100 de echipe participante, adică 300 de concurenţi, elevi ai claselor IX-XII şi peste 80 de arbitri, studenţi şi profesori. În organizarea evenimentului se implică circa 50 de voluntari din Sfântu Gheorghe.

Prima ediţie Saint George City of Debate a avut loc în 2007 la Castelul din Arcuș. Atunci au participat doar 4 echipe – 3 din Sfântu Gheorghe și una din Ploiești. După opt ediţii, SGCD a câştigat titulatura de „cea mai amplă competiție pentru liceeni din Europa”, cu 129 de echipe participante.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.