ACTUALITATE 11 februarie 2022

Ecograf cu trei sonde, donat Spitalului Județean Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1016 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va primi un ecograf cu trei sonde, donație din partea MOL România și Salvații Copiii. 

Ecograful care va ajunge pe secția noastră ne va permite monitorizarea și evoluția copiilor care au probleme renale, digestive, cardiace. Ne va ajuta mult în diagnosticarea malformațiilor congenitale. Lunar, în cadrul secției se efectuează 150-200 de consultații și avem pacienți cu vârste între un an și 18 ani. Ecograful cu care lucrăm în acest moment este vechi și nu mai avem rezultatele cele mai bune. Ne bucurăm foarte mult că organizația Salvați Copiii și MOL România au decis să sprijine spitalul nostru și ne-au implicat în acest proiect”, a declarat dr. Bodó Erika, medic primar pediatru, șef Secție Pediatrie, Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă. 

Acest aparat, dar și alte echipamente medicale de ultimă generație vor ajunge în total în șase spitale din România. Ele vor fi achiziționate cu o donație de 300.000 de euro de la MOL România, anunțată odată cu semnarea unui parteneriat în acest sens cu organizația Salvați Copiii România.

Pe lângă secția de pediatrie a Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, de sprijin similar vor beneficia spitale din Timișoara, Pitești, Brașov, Giurgiu și Miercurea Ciuc. 

Este vorba mai exact despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, care primește analizor de toxicologie și perfuzomat; Spitalul de Pediatrie Pitești – nebulizator pentru dezinfecție, fierăstrău profesional ortopedie,  aspirator chirurgical, infuzomat; Spitalul Clinic de Copii Brașov- incubator, masă radiantă; Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – pulsoximetru, aspirator secreții, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital non contact și Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc - paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG. 

Suntem extrem de onorați de colaborarea cu Salvați Copiii România și de proiectul pe care îl vom concretiza împreună, pentru că are o încărcătură emoțională uriașă, vorbim despre copii aflați în situații vulnerabile și care pot primi o șansă la viață cu ajutorul medicilor și al echipamentelor medicale performante. Alături de echipa MOL România sunt bucuroasă să putem fi în continuare un partener de încredere al comunităților și să oferim sprijin pentru suplimentarea dotărilor din spitalele din România. Povestea noastră de succes în afaceri merge mai departe, în sinergie cu inițiativele de responsabilitate socială” a declarat Camelia ENE, CEO și Country Chairman MOL România, potrivit aceluiași comunicat de presă. 

În România, aproximativ 20.000 de copii se nasc prematur în fiecare an, arată datele Salvați Copiii, iar sute de bebeluși luptă chiar din primele zile pentru viața lor și au nevoie de infrastructură medicală modernă, care să le ofere o șansă  în plus, mai arată aceeași sursă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.