ACTUALITATE 13 octombrie 2017

Echipamente de 380.000 de euro primite de ISU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 715 vizualizări

Containerul Multirisc a ajuns săptămâna trecută la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județul Covasna

Pompierii covăsneni au de săptămâna trecută în dotare un „Container suport logistic al intervenției pentru căutare/salvare – Multirisc”, cu echipamente de ultimă generație. Containerul va putea fi utilizat de salvatori în misiunile specifice de căutare şi salvare pe timpul intervențiilor de lungă durată.   

Echipamentele sunt achiziționate din fonduri europene, în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare. Containerul, care are o lungime de 6,4 m, lățime de 2,5 metri, înălțime de 2,2 metri și o greutate de opt tone, poate fi utilizat de pompieri în situații de urgență ca alunecările de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și a accidentelor grave industriale.

Containerul conține materiale pentru construcţii, echipamente pentru ridicare, echipamente şi accesorii pentru iluminat, echipament de tâmplărie, echipament de descarcerare, echipament pneumatic, scule electrice, echipament de protecţie şi salvare de la înălţime, echipamente P.S.I., echipamente Individuale de Protecţie pentru pompieri; aparat pentru detecţia curentului electric fără atingere, sistem de căutare compus din cameră articulată , cu braţ telescopic 4 m şi senzori acustici, dar și un cort militar.

Valoarea containerului este de aproximativ 1,1 milioane de lei, iar valoarea camionului de transport este de circa 620.000 de lei, respectiv un total de circa 380.000 de euro.

„Sunt multe echipamente noi, pe care nu le-am mai avut, dar care, sigur, ne vor fi de mare ajutor”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, inspectorul șef împuternicit al ISU Covasna, locotenent colonelul Adrian Năstuță.

Valoarea proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare ajunge la nivel național la 157 de milioane de lei. Scopul achiziționării acestor echipamente este cel de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea IGSU cu tehnică nouă, eficientă şi modernă pentru a asigura un răspuns mai bun în situațiile de urgență menționate anterior.   

Containerul Multirisc și implicit echipamentele cu care acesta este dotat vor fi expuse vineri, 13 octombrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna din Sfântu Gheorghe. Acesta va putea fi văzut îndeaproape de oricine dorește între orele 10:00 și 14:00, în cadrul activității de Ziua Porților Deschise, organizată cu ocazia Zilei Internaționale Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.